Több tízezren próbálták ki a mobilkódot – néhányan pazar jutalmat is kaptak

2009. June 2. t.szepvolgyi

Csomagolnak és heteken belül útra kelnek a mobilkód technológiát népszerűsítő játékunk nyertesei! A Sanoma a T-Mobile-lal és Pannonnal közös, nagysikerű Kódstart játékának kisorsolt résztvevői nemrégiben átvették az utazásra jogosító utalványaikat. A szerencsések, akiket több tízezer, az új technológiát kipróbáló játékos közül sorsultunk ki, Kínába, Máltára, Madeirára és Marokkóba repülhetnek.

Február elején indult a nyereményjáték, amelynek célja a mobilkód technológia hazai bemutatása, megismertetése volt.

A mobilkód nem más, mint egy mobiltelefonnal olvasható vonalkód, amelybe szöveges információt, internetes címeket vagy akár előre megírt SMS szövegeket lehet elrejteni a mobilozók számára. A mobilkód olvasásához kamerás mobilra van szükség, amelyre kódolvasó alkalmazást kell telepíteni. A kis programot letöltés és feltelepítetés után csak el kell indítani a telefon menüjéből, és a mobil kameráját a kódra kell irányítani. A szoftver pillanatok alatt megfejti, és megmutatja a kódba rejtett információkat.

A Kódstart nyereményjáték résztvevőinek is így kellett megfejteniük a Sanoma lapjaiban és internetes oldalain megjelenített kódokat, amelyek különböző országneveket rejtettek. (Például pécsi nyertesünk, aki nyolcnapos kínai utat nyert, az FHM lelkes olvasójaként talált rá a Kínát rejtő mobilkódra.) A folyamatot az alábbi videón is láthatjátok.

Az újdonságot kipróbáló több tízezer mobilos között azután különböző nyereményeket sorsoltunk ki. Az egzotikus utazások mellett csúcskategóriás mobiltelefonok, notebookok és fényképezőgépek is gazdára találtak.

A fotók segítségével bepillanthattok a díjátadás örömteli pillanatába.

Kategória: mobil, Technológia  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.