Virtuális állásbörze

2010. September 16. Webmaster

Különleges állásbörzét rendez a Profession.hu állásportálunk: a virtuális rendezvény a hagyományos és az online börzék legjobb tulajdonságait egyesíti, különleges lehetőséget kínálva ezzel álláskeresőknek és toborzóknak egyaránt.

Az online és a hagyományos, IRL állásbörzék előnyös tulajdonságait egyesíti magában a Magyarországon egyedülálló, Profession.hu által szervezett virtuális állásbörze. A börze a www.virtualisallasborze.hu oldalon lesz elérhető 2010. szeptember 28-30. között, éjjel-nappal, így tehát teljes mértékben online lesz: segítségével megszűnik a földrajzi és időbeli korlát, ami a potenciális munkavállalókat az ajánlatoktól elválasztja. Ami azonban újdonság: az egész weboldal dizájnja, grafikája egy valós, „térben” bejárható állásbörzét formáz – a felhasználók szó szerint egy virtuális térben sétálhatnak majd a standok között, és egy kiállítóra rákattintva láthatják majd a cég bemutatkozását és az ajánlatokat.

23547_100285230013893_100281873347562_874_4606829_n

A felület teljes mértékben interaktív lesz, hiszen a kiállító cégek HR-eseitől az álláskeresők online kérdhezhetnek. A hagyományos állásbörzékre hasonlít a Profession.hu rendezvénye abban, hogy a standoknak nyitvatartási ideje lesz – az online börzék szellemében azonban a nyitvatartási időn kívül feltett kérdésre a cégek másnap válaszolnak. Így tehát az egész kényelmes, hiszen nem szükséges a helyszínre utazni – a világ bármely pontjáról meglátogatható, akár munkaidőben is, ezért nem szükséges szabadságot sem kivenni.

virtual_job_new1_450Magyarországon a kezdeményezés teljesen egyedülálló: 2000-ben ugyan már rendeztek egy virtuális állásbörzét, ám az akkori technológia egy egyszerű honlap elkészítését tette csupán lehetővé. A Profession.hu által alkalmazott, spanyol szoftver azonban rendkívül fejlett: a felhasználóknak valós „térbeli” élményt nyújt; ráadásul az itt résztvevők egy helyen, gyorsan több száz állásajánlatra is jelentkezhetnek, és kérdezhetnek realtime.

Figyelmetekbe ajánljuk a Martis Istvánnal, a Profession.hu értékesítési vezetőjével készült interjút is!

Kategória: Profession.hu, Szolgáltatás, Technológia  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.