Új köntösben a HotDog

2008. June 17. viktor.vido

Ezekben a napokban elnyerte új formáját a fiatalok kedvenc community portálja, a HotDog, és immáron a nagyközönség is láthatja megújult változatát. Az újítás célja az, hogy a portált látogatók egyszerűen tudják használni az erőforrásainkat, letisztultabb képet kapjanak arról, hogy mi is igazából a HotDog.

A megújulásból a legfontosabb, hogy a két menüs (bal oldali és a felső menü) navigációt megszüntettük, helyette csak egy menü található felül és innen érhetőek el a HotDog fontos oldalai. Ez azt is jelenti, hogy jó pár listaoldalt (párbaj, szavazás, kvíz stb.) nem lehet majd elérni. Ezeket a jövőben a felhasználók oldalain keresztül vagy a menüben felül lévő keresőn keresztül lehet majd használni. Fontos változás az is, hogy összegyűjtöttünk minden, a felhasználók által indított erőforrást egy oldalra, aminek a neve „Saját oldalam” lett. A saját oldaladat legkönnyebben belépés után legfelül a menü tetején lehet elérni.

Innen érhetők el a levelek, az ismerősök, barátok, és itt találnak a fiatalok különféle adatokat is, például a pontjaik számának alakulását.

Új nyitóoldal

A könnyebb és gyorsabb belépés miatt a belépő dobozt betettük a jobb oldali oszlopba, de a menüben legfelül is találni lehetőséget a belépésre, ha esetleg nem a nyitóoldalról lépne be valaki. Belépés után a menüben legfelül található a „Saját oldalam” eléréséhez szükséges link és a profiloldal linke is, így bármikor egy gombnyomással lehet ezekre az oldalakra eljutni. Helyet kapott még a menüben az üzenetszámláló is, ami minden oldalletöltésnél frissül és azonnal látható, ha új üzenet érkezik. Még egy új működésű dobozt találnak a felhasználók a nyitóoldalon, mégpedig a kiemelt tagjaink dobozt. Ide bárki kikerülhet, aki a megadott számra küld egy sms-t. Erről bővebb infót a doboz alján lévő „kiemelt tag szeretnék lenni” linkre kattintva olvasható.

Nézd meg az új nyitóoldalt nagyban csak kattints a képre :

Tagkereső
A tagkeresőt is megújítottuk külsőben is és a keresés gyorsaságában is jelentős változás tapasztalható. Itt is lehetőség van kikerülni a kiemelt tagok dobozba, amihez mindössze egy sms szükséges.

Katt a képre és nézd meg nagyban!

Zenék oldal
Itt is igyekeztünk, hogy könnyebben eligazodjanak a Doggerek, akik számára pár rádiót kiemeltünk.

Zenekarok oldal
A zenekarok oldalon is található egy új doboz, méghozzá programajánló címmel. Ebben összegyűjtöttük az összes HotBand zenekar programjait. Ha valamelyik a Doggert érdekli, akkor a programra kattintva a zenekar oldalán több információt is találhat.


Fórum
Nagy változásokat vezetettünk be a fórumban is, amelynek során igyekeztünk figyelembe venni az aktív fórumozók igényeit, amit a hónapok során a tőlük összegyűjtött információkból szereztünk. Átdolgoztuk a témákat, és kiemelten kezeljük a zenei témákat.

És hogy mi változik?
Minden topikhoz feltölthetők a témához illő képek, illetve a topik utólag is szerkeszthető, így például kijavítható az elrontott cím vagy cserélhető a kép. Mindenkinek a hozzászólás dobozának az alján automatikus információk jelennek meg. Ilyen például: a fórum moderátor, a kezdő fórumozó és különféle csillagok.

Minden topiknál a fejlécben található egy feljelentem gomb, amit használva jelezhetik a Doggerek a moderátoroknak, ha a felhasználási feltételeinket sértő topikot találnak. A fórumon bevezettük a kedvenc dobozt, ide 20 kedvenc topikot vehetnek fel a site látogatói, hogy azután egy gombnyomással elérhessék az adott téma kapcsán érkezett hozzászólásokat.

Sokak örömére új szabályok is életbe lépnek a fórumon, kidolgoztuk a fórumszabályzatot, valamint a frissen regisztrált felhasználók 1 napig nem szólhatnak egyáltalán a topikokhoz, 1 hétig pedig nem indíthatnak új topikot. Őket „kezdő fórumozó” jelöléssel látni a hozzászólás dobozokban.

Chat

Ide került át az ordibálda. Ennek legfőbb oka, hogy a nyitó oldal kisebb mérete miatt, ott már nem fért el az ordibálda. Viszont itt volt lehetőség arra, hogy megnöveljük a megjelenő hozzászólások számát.

Magazin oldal

Hogy a HotDogon egyszerűbb legyen azon magazinok megtalálása, amelyeket rendszeresen frissít a tulajdonosa és még megfelelő tartalom is van benne, elkészítettük a magazin nyitó oldalt, ahol a legjobb magazinokat gyűjtöttük össze. Persze a listaoldal ezentúl is megtalálható, a dobozok alján található „még több magazin” linkre kattintva.


Sokat dolgoztunk a megújuláson, hónapok óta finomítjuk, tesztelgetjük. Reméljük az átállás után a felhasználók hamar megszeretik az új portált, és könnyen eligazodnak majd a felületen.

Írjátok meg véleményeteket, milyennek találjátok a HotDogot a megújulás után!

Kategória: HotDog, Szolgáltatás, Technológia  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.