Online tévét indított a Nők Lapja Cafe

2009. October 16. marcell.benedikty

A Nők Lapja Cafe női portálunkkal együttműködésben, CafeTV címmel internetes televíziót indított az Újmédia-divízió. A CafeTV elindításával az egyre erőteljesebb internetes, videós trendnek kívánunk megfelelni.

A videós tartalom önmagában nem újdonság a Sanoma portfoliójába tartozó oldalakon, hisz a Nők Lapja Cafe oldalon eddig is rendszeresen jelentek meg videók. Ugyanakkor a CafeTV elindításával a multimédiás, videós szolgáltatások következő szintjére lépünk, és ezentúl napi 2-3 videónk is lesz, amelyek önálló honlapon (www.cafetv.hu) érhetők el. Immár nem pusztán önálló videókról van szó, hanem tulajdonképpen egy online tévéről, ahol a nézők témák szerint rendezett csatornákat találnak, rendszeresen bővülő tartalommal. (A nézőink előre tudják azt is, hogy másnap reggel 9 órakor milyen műsorral jelentkezünk.)

A témák
Az oldal első körben 9 csatornával indult, melyek témái: Baba-mama, Divat, Egészség, Ezo, Gasztro, Otthon, Szépség, Szex és Sztárok. Azaz azok a témák, amelyek a Nők Lapja Cafe olvasóit érdeklik, ezentúl nem csak elolvashatók, nem csak képekkel illusztráltak, de sok esetben mozgókép formájában meg is nézhetők. Nem annyira hangsúlyozzuk az oldalt népszerűsítő kampányban, de fontos, hogy ezek a videók átlagosan 2 perc időtartamúak, tehát ilyen rövid idő alatt képbe hozzuk a nézőket egy-egy témával kapcsolatban.

Profi minőség kis stábbal
A CafeTV-t készítő stáb kis létszámú (jelenleg körülbelül 5 fő dolgozik a műsorok elkészítésén), az anyagok professzionális minőségben készülnek, egyébként külső gyártásban, ami rendkívül költséghatékonnyá teszi az online tévés projektet. Olyan áron készülnek az anyagok feliratozva, feltöltve, igényesen elkészítve, HD-ban, broadcast minőségben forgatva, hogy a piacon a sokszorosáért is nehezen találni hasonlót. Egy tévés stábhoz képest egyébként talán csak annyi a szemléltethető különbség, hogy nálunk nincsen külön hangmérnök, hanem az operatőrön van a fülhallgató, vagy az is előfordul, hogy az operatőr vágja meg az anyagot, de persze van vágó is. A szerepek tehát összemosódnak,, ma már mindenkinek értenie kell mindenhez.

A tartalom
Megpróbálunk előnyt kovácsolni abból, hogy az interneten több lehetőség van, mint egy televízióban, ahol eléggé kötöttek a szabályok. Elég, ha csak a reklámozásra utalok, amiről épp most egyeztettünk a jogi osztállyal. Az internetes videó esetében – megfelelően tálalva – nem okoz gondot akár egy konkrét termék elhelyezése sem. De egyéb szempontból is sokkal szabadabb az internet. Megteheted azt – ahogy egyébként meg is tesszük -, hogy kiteszünk nagy felirattáblákat a videóra, benne hasznos tippekkel, vagy éppen kimerevítjük a képet, durvábban vágunk, sorolhatnám… Most éppen például a vasalási praktikákat bemutató anyagunk közben adunk információkat a nézőknek így is.

Saját stúdiónk is van
Hogy az Újmédia-divízió mennyire komolyan gondolja a videós tartalomszolgáltatást, azt talán mi sem bizonyítja jobban, hogy nemrégiben saját videostúdiót is építettünk. Egy meglehetősen magas technikai felszereltségű stúdióról beszélhetünk, ahol tulajdonképpen bármi megvalósítható. Itt stúdióbeszélgetések, termékbemutatók, híradók is készülnek… Nemrég például a StoryOnline számára készítettünk híradót. Még jóval a válság előtt találtuk ki a stúdiót, hogy tudjunk itt belsőben mindenfélét gyártani. De még az is lehet, hogy ki is fogjuk adni időnként bérbe, mert máris lenne rá jelentkező.

A CafeTV fejlesztése egyébként házon belül történt, és alig 2 hónapot vett igénybe. Ebben a legnagyobb érdem Dén Mátyás projektmenedzser kollégámé.

A CafeTV indulásához kapcsolódóan a Sanoma Budapest promóciós kampányt indított.

Ha van kedvetek, nézzétek meg a CafeTV-t és írjátok le a bejegyzéshez kapcsolódóan, hogy tetszik legújabb szolgáltatásunk!

Kategória: CafeTV, Nők Lapja Cafe, online tévé, Szolgáltatás, Technológia  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.