Melyek a legnépszerűbb linkek?

2008. June 4. sz.andras

Nemrég megújítottuk a Startlap Kedvenc linkek nevű népszerű internetes linkgyűjtő szolgáltatását. A fejlesztés célja, hogy a felhasználóink által felvett sok érdekes oldal linkjét meg tudjuk mutatni egymásnak. A „megmutatás” esetünkben két dolgot jelent. Egyrészt az épp legnépszerűbb linkeket napról napra bemutatjuk a Kedvenc linkek szolgáltatást használó látogatóinknak, másrészt a több felhasználó által felvett linkek között keresési lehetőséget biztosítunk.

Természetesen mindez úgy történik, hogy a linkeket mentő felhasználók személyazonossága rejtve marad, azaz hogy ki és milyen hivatkozásokat ment a saját linkjei közé, azt más nem tudja kideríteni.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Kedvenc linkek szolgáltatás működése során a felhasználók által mentett „legnépszerűbb” (azaz adott időszakban a legtöbbször mentett) hivatkozásokból egy ajánló oldal generálódik, amely minden Startlap-látogató számára hozzáférhető. A Kedvenc linkek szolgáltatást már használó Startlapozók számára tehát újdonság, hogy mostantól lehetőségük lesz megnézni, hogy az őket érdeklő témákban mely oldalakat tartják a legjobbnak, legérdekesebbnek felhasználótársaik. Sőt a Startlap látogatóinak lehetősége van a Kedvenc linkek szolgáltatás segítségével több felhasználó által is mentett linkek közötti keresésre is. A keresés a mentett hivatkozásokra vonatkozó következő információk alapján lehetséges: az oldal neve (title); felhasználó által adott oldalnév; URL; címke.

És hogy mi is az a Kedvenc linkek szolgáltatás? Röviden: segítségével akár az összes számodra kedves vagy fontos weboldal linkjét egy helyre gyűjtheted, és ezeket az oldalakat Startlapodról bárhonnan, bármikor elérheted (például otthonról, munkahelyedről, szabadságon a laptopodról).

Kategória: Startlap, Szolgáltatás, Technológia  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.