iPhone-tulajdonosok, figyelem!

2008. August 25. sz.krisztian

Az Apple világszerte nagy lelkesedéssel várt telefonja, az iPhone 3G itthoni debütálásával egyidőben, pénteken elindult Magyarország leglátogatottabb nyitóoldalának iPhone-ra optimalizált változata. Ezzel a hazai tartalomszolgáltatók között élenjáróként szabtuk az új készülékre a Startlapot.

Bár az iPhone-t a gyártó Apple úgy tervezte, hogy az alkalmas legyen hagyományos nagyfelbontású weboldalak megtekintésére is, és azok kicsinyítve-nagyítva, forgatva, illetve görgetve megtekinthetők legyenek, ez mégis plusz felhasználói aktivitást igényel. A weboldalak megnyitásakor először csak egy előnézeti képet kapunk, és ebbe lehet belekattintani. A most bemutatott iPhone-os Startlap esetén azonban erre a plusz felhasználói aktivitásra sincsen szükség. A dobozok méretét, a betűméreteket ugyanis úgy terveztük meg, hogy ez teljesen elkerülhető legyen, ami gyorsabb internetezést tesz lehetővé a mobilon. Az iPhone-változat tervezésekor arra is odafigyeltünk, hogy minél kevesebb grafikai elemet használjunk fel, így a keresett tartalmakat egyszerűen és pillanatok alatt érhetjük el a trendi készülékkel.

Az iPhone-os nyitóoldalról mindössze két mozdulattal többek között az alábbi témájú weboldalakra ugorhatunk át: Hírek, Játékok, Időjárás, Társkeresés, Chat, Sport, Horoszkóp, Tévé, Térkép, Útvonaltervezés, Menetrendek, Nőknek. Emellett természetesen a következő oldalakon megtalálhatjuk a Startlap webes változatán elérhető valamennyi tartalomra mutató dobozokat is. A felhasználók kényelmét szolgálja az is, hogy az iPhone-ra szabott Startlapon szintén elérhetik a hagyományos változat közkedvelt Kedvenc Linkek (korábbi nevén: Saját Linkek) szolgáltatását. Ennek használói a weben már eltárolt oldalak linkjeit is egy kattintással érhetik el.

Az új szolgáltatás egyébként nem csak a Startlap már meglévő felhasználói számára készült. Olyan gyakorlatias embereknek is ajánlható a használata, akik az Apple új készülékét, vagy a WiFi-s iPod Touch-ot beszerezve egy jól kezelhető nyitóoldallal szeretnének eligazodni a hazai és a külföldi internet tengerében, hogy ezáltal tényleg bárhol és bármikor megtalálják a legszínvonalasabb, legfontosabb tartalmakat, a menetrendektől a híreken át egészen az útvonaltervezőkig. A nyitóoldal használata ráadásul megkíméli a felhasználókat attól is, hogy hosszú webcímeket gépeljenek be a telefon billentyűzetén.

Az Újmédia-divízió az iPhone-os Startlap elkészítésével is bizonyítani kívánja, hogy elkötelezett híve az innovatív, felhasználóbarát-technológiáknak, és egyúttal az Apple hazai rajongótáborának is egy praktikus eszközt kíván adni a mindennapi mobil-internetezéshez. Ezért tartottuk fontosnak, hogy a hazai tartalomszolgáltatók között élenjáróként, és az iPhone 3G magyar premierjének napján indítsuk el az egyik legmodernebb telefonra készült Startlapot.

Az iPhone Startlapot egyébként a Sanoma Budapest Újmédia-divíziója házon belül fejlesztette.

Kategória: mobil, Startlap, Szolgáltatás, Technológia  |  1 hozzászólás

Egy hozzászólás érkezett

  1. Mi történt 2008-ban? at Rabbit | online media blog írta: -

    [...] (Sanoma Újmédia-divízió blog), később pedig elindítja a húzó site-jai mobilos verzióit (augusztusban elkészült a Startlap iPhone-ra optimalizált változata, majd októberben egy általános mobilos [...]

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.