iPhone alkalmazásunk a toplisták élén

2009. December 18. t.szepvolgyi

Talán néhányan már ki is próbáltátok az FN.hu iPhone-os kliensprogramját, amely néhány óra alatt a legnépszerűbb híralkalmazás lett a magyarországi iPhone és iPod Touch tulajdonosok körében.

36395_276659_500x300Az Apple termékek világméretű hipermarketében jelenleg több mint 100 ezer alkalmazás érhető el. Nemrég óta az iPhone telefonokra és iPod Touch eszközökre készített FN.hu program is letölthető innen.

A mobilmédia üzletág az FN.hu szerkesztőségével szorosan együtt dolgozva, olyan egyedi, az Apple online áruházából, az AppStore-ból letölthető mobilalkalmazást fejlesztett, amely a magyar piacon az első hírszolgáltató alkalmazás és segítségével egy gombnyomásra érhetők el a legfrissebb hírtartalmak az Apple közkedvelt készülékein.

A szoftver elsősorban olyan mobil felhasználóknak optimális, akiknek nem mindig áll rendelkezésükre a „nagy” internet, de rendelkeznek egy olyan fejlett eszközzel mint az Apple iPhone-ja vagy az iPod Touch, és egy gombnyomással szeretnék átlátni Magyarország és a külföld friss híreit, szeretnék tudni, hogy milyen időjárás várható és melyek a friss sporteredmények, vagy hogy hogyan alakulnak a tőzsdei árfolyamok.

A program letöltését követően a telefonon megjelenik az FN.hu ikon. Ezt megérintve egy mozdulattal érhetők el a legfrissebb tartalmak. A programban egyszerűen áttekinthetőek a bel- és külpolitikai, gazdasági és sportesemények, valamint a kultúra, a technika és a tudomány aktualitásai.

A hírek mellett a felhasználók egy gombnyomással pozícionálhatják tartózkodási helyüket, majd megkapják az ehhez a földrajzi koordinátához tartozó időjárás-előrejelzést. Az előrejelzés órára bontva vagy akár a következő 7 napra előretekintve is elérhető. A gazdasági hírek mellé is társul külön szolgáltatás. Grafikonok segítségével napi, heti és havi nézetben követhető a BUX, a budapesti tőzsde értékpapírjainak árfolyamai, illetve elérhetőek a legfontosabb valuták aktuális árfolyam-információi is.

Átütő siker

Örömmel tapasztaljuk, hogy a programunknak nagyon nagy sikere van a hazai iPhone közösségben, hisz a december 3-i megjelenését követően azonnal a legnépszerűbb magyar alkalmazás lett. (Ráadásul a megjelenés első hetében máris 55 pozitív értékelés érkezett, amiből 46-an a lehető legmagasabb értéket adták. Ez kimagaslónak számít.)

Úgy gondoljuk, a program megjelenésével a digitális publikálás terén egy újabb fontos lépést tettünk meg, hisz az FN.hu program megjelenésével még egyszerűbbé vált az elektronikus eszközökön való olvasás.

A jövő

Az alkalmazás a bevezetés fázisában ingyenesen tölthető le az Apple AppStore online üzletből, az alábbi címről: http://itunes.apple.com/us/app/fn-hu/id340203293?mt=8

Nagy kérdés azonban a jövő. Úgy vélem, az előttünk álló pár esztendő az üzleti modellek csatáját hozza, amikor egymás mellett élhetnek a mobilszféra területén a hirdetéseket befogadó, ingyenes „kisablakok” és a díjat szedő, ám reklámmentes, fizetős alkalmazások – de ezek bizonyos kombinációi is működnek majd. Ami bizonyos, hogy a felhasználók „ingyen ebédre” nem nagyon számíthatnak mobil területen. A digitális publikálást is meg kell fizetni, hiszen egyelőre egy kényelmi, prémiumszolgáltatásról van szó amelynek az előállítása sok szakember összehangolt munkáját követeli meg.

Nagy öröm, hogy a másik iPhone alkalmazásunk, a Mozi24 moziműsor is ekkora népszerűségnek örvend. Ez a jelenleg még szintén ingyenesen letölthető programunk nagyon megmozgatta az iPhone-os közösséget. Hazai viszonylatban hatalmas siker. A program népszerűségére utal, hogy 240-nál is több értékelést kapott szeptember óta, ami szintén kiemelkedő eredmény.

Nemrég egyébként a Mozi24 programnak már az új, 1.1-es verziója is megjelent, amiben már kedvenc mozikat is kijelölhetünk, térkép segíti a mozi megtalálását, és kifinomultabb lett a filmkereső.

Kategória: FN24, mobil, Szolgáltatás, Technológia  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.