Egy év alatt elértük: túl az 1 000 000-n!

2008. July 31. n.norbert

Új rekordot állított fel a Startlap: 2008 júliusában a felhasználók által a Startlapra felvett linkek száma átlépte az egymilliót. A Startlap Kedvenc linkek szolgáltatása éppen egy évvel ezelőtt, 2007 júliusában indult, azóta dinamikusan nőtt a regisztrált felhasználók által felvett linkek száma. Idén minden hónapban több mint 3 millió egyedi látogató kereste fel a Startlap és szolgáltatásainak oldalait, ezzel az adattal a Startlap-csoport megelőzte az iWiW közösségi oldalt is. A Startlap változatlanul a legnépszerűbb nyitóoldal Magyarországon, a Szonda Ipsos II. negyedévi adatai alapján az internetezők huszonhárom százaléka erről az oldalról indulva kezdi az internetes barangolást.

Magyarország legnépszerűbb nyitóoldalára, a Startlapra néhány napja vették fel a felhasználók az egymilliomodik linket a Kedvenc linkek közé. Ez a rekord elsősorban a felhasználóink bizalmának köszönhető, akik aktívan interneteznek, és örömmel veszik, hogy internetes böngészőjük nyitólapjának beállított Startlap-oldalukat személyre szabhatják. De a siker mögött áll az a kilencéves, tudatos és folyamatos fejlesztés is, amellyel a portált egyszerűen kezelhetővé, könnyedén áttekinthetővé igyekszünk tenni, számos praktikus funkcióval látjuk el, hogy az internetezés élményszerű és egyszerű legyen. Ugyanakkor az egymillió link a dinamikusan növekvő internetezési kedvről is tanúskodik, amit hozzánk hasonlóan azok a weboldal tulajdonosok élvezhetnek, akik elérhetővé teszik oldalukat a Startlapról. (Az elmúlt hónapok internetezési kedvét mutatja, hogy 2008 júniusában is több mint 3 millióan – 3 065 356-an keresték fel a Startlap oldalait, amivel a site megelőzi az iWiW-et a Medián Webaudit statisztikái alapján.)

A Startlapon egy évvel ezelőtt vezettük be a Kedvenc linkek szolgáltatást. Fél évvel később a regisztrált felhasználók 405 ezer linket adtak hozzá a saját Startlapjukhoz, most, egy évvel az indulás után pedig a linkek száma már el is érte az egymilliós határt, és számuk tovább növekszik. A Kedvenc linkek gyűjtemény ugyanis gyakorlatilag korlátlanul bővíthető, így sokan felismerték, hogy célszerű a kedvelt weboldalakat egy helyre gyűjteni. Ezáltal a kedvenc oldalak a Startlapról egyszerűen – ráadásul bárhonnan – elérhetőek: otthonról, a munkahelyről, vagy akár szabadság alatt egy laptopról bárki eljut az általa elmentett weboldalakra.

A Kedvenc Linkek szolgáltatás lényege
A Kedvenc linkek segítségével egy egyszerű regisztráció után a látogatók a „saját” Startlapjukat hozzák létre, ahol egy helyre gyűjthetik az összes számukra fontos weboldalakat, azokat címkék segítségével rendszerezhetik, és internet segítségével bárhonnan elérhetik. A Kedvenc linkek szolgáltatás által a böngészőprogramok Kedvencek/Könyvjelzők funkcióját is helyettesíteni tudják a felhasználók, hiszen az így kapott testre szabott linkgyűjtemény bármelyik számítógépről elérhető, nem csupán arról, ahol elmentették őket.

A szolgáltatás 2008 tavasza óta tovább bővült, a felhasználók már nemcsak a saját maguk által felvett linkeket láthatják, hanem az összes regisztrált felhasználók által elmentett kedvenceket is, így egy egymilliós, kategorizált adatbázisban böngészhetnek.

Kategória: Startlap, Szolgáltatás  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.