Dugófigyelő, Eurotax, 1024 pixel – Megújult a Vezess.hu

2010. June 14. tamas.racz

1024 pixellel, Eurotax-adatokkal és egy dugófigyelő szolgáltatással az olvasókért – a napokban megújult a Vezess.hu autós oldalunk.

Másfél évnyi tervező-fejlesztő munka után végre átadhattuk közönségünknek a letisztultabb, átláthatóbb, ugyanakkor 800 helyett immár 1024 pixel széles monitorokra optimalizált Vezess.hu autósmagazint. A formai változások mellett az oldal legnagyobb újítása az Eurotax által szolgáltatott (az Eurotax Európa legismertebb használt- és újautó-piaci értékelő-szolgáltató szervezete) adatokra épített műszaki- és ár-adatbázis. Erre az adatállományra építve 25 évre visszatekintő műszaki katalógussal és aktuális árinformációkat tartalmazó újautó-áradatbázissal állunk látogatóink rendelkezésére.

vezess.huA Vezess.hu benzinár-figyelője hétről hétre követi az üzemanyagárak alakulását. A Vezess oldalairól közvetlenül elérhető a hatályos magyar KRESZ is – ha valaki vitába keveredne a rendőrrel, nálunk megtalálja az egy, örök Igazságot. Kísérleti üzemben működő Dugófigyelő szolgáltatásunk flottakövető partnerünk több ezer autós flottájának mozgása alapján valós idejű, egyszerűen értelmezhető színkódokkal jelzi Budapest és Magyarország nagyítható térképén – vagy akár szöveges formában -, hogy mely utakat érdemes elkerülni az adott pillanatban.

Igyekeztünk kreatív, intuitív megoldásokkal könnyebbé tenni a Vezess.hu gazdag tartalmának böngészését. Egy kis többfunkciós dobozban egy szám beírásával, egy márka, modell lekattintásával az olvasó máris egy őt érdeklő, mélyebb szinten található információt érhet el: használt autók 1 000 000 forint környékén, Opel Astra katalóguslapok, kedvenc F1-csapatom adatlapja… A használt- és újautó-kereső, az autókatalógus, az autóteszt-archívum anyagait klasszikus keresődobozokból indulva is meg lehet találni a nyitóoldalról indulva.

Aki inkább oldschool módon, menürendszerben gondolkodva olvasgatna nálunk, az egyszerű, letisztított, vizuálisan egy szinten megjelenített főmenüben könnyen megtalálja az őt leginkább érdeklő tartalmakat. A Vezess.hu minden oldalának alján megtalálható multimédia-doboz sötét hátterével élvezetesebbé teszi videotartalmaink, galériáink megtekintését, amikor kedves autómániás olvasóink egy kis ad-hoc nézelődésnek érzik szükségét egy nehéz irodai nap után. Vagy közben.

Kategória: Szolgáltatás, Technológia, Vezess.hu  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.