Az év szülészetét keressük

2011. May 9. Webmaster

A hazai kismamákhoz fordul a Babaszoba.hu, hogy megtalálja az év szülészetét. A most induló kampány különlegessége, hogy tudatosan használja fel a Facebookot a szavazatok érvényességének igazolására.

A babaszoba.hu a hazai szülészetek népszerűségi térképét szeretné felrajzolni, és ehhez olvasói segítségét kéri – mindazon kismamákét, akiknek már van tapasztalatuk ezen a téren, ezáltal első kézből származó információkkal szolgálhatnak a leendő anyukáknak. A felmérés során a szervezők a minél nagyobb hitelességre törekednek – ennek eléréséhez pedig a Facebookot használják fel.

-  Az internettel kapcsolatban sokszor merül fel az a vád, hogy a névtelenség mögé bújva bárki bármit mondhat; mi viszont a tényleges olvasóink véleményére voltunk kíváncsiak. Így szavazni csak azok a felhasználók tudnak, akik a babaszoba.hu oldalán létrehozott regisztrációjukat összekötik létező Facebook-fiókjukkal. A szavazás hitelessége miatt csak azokat a szavazatokat vesszük figyelembe, amelyeket olyan regisztrációval erősítettek meg, amelyek tulajdonosai legalább 20 ismerőssel rendelkeznek az oldalon, és van legalább egy olyan bejegyzésük, like-juk vagy feltöltött fotójuk, amely 90 napnál régebbi. A fiókokat “Az Év Szülészete szavazás” Facebook-alkalmazás ellenőrzi, amely az adatokat nem tárolja, a Sanoma Media Budapest pedig azokat nem használja fel másutt – mondja Bálits Éva, a babaszoba.hu főszerkesztője.

A szerkesztőség bízik benne, hogy az ilyen módon megerősített szavazatok a reprezentatív kutatásokhoz képest más, „emberközelibb” képet mutatnak.

– A lényeg, hogy valós emberek, valódi kismamák nyilváníthassanak véleményt, segítve ezáltal a többi leendő, vagy „gyakorló” anyukának – tette hozzá Bálits Éva.

Az Év Szülészete szavazás május 2-án kezdődött és 2011. július 31-ig tart. A szavazáson minden állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő szülészet részt vesz, amelyeket három kategóriában kell értékelni (csak azok számítanak érvényes szavazatnak, amelyek mindhárom kategóriában értékelik az adott szülészetet). A szervezők által szeptemberre tervezett eredményhirdetésen a három kategória győztese mellett kihirdetik az abszolút győztest: az Év Szülészetét, amely osztály egy évig viselheti a megtisztelő “Az Év Szülészete 2011″ címet.

A nyertesek számára az értékes díjakat a Dianatal szülészeti gél forgalmazója, a GlaxosmithKline Kft., a Libero, valamint a Babysense ajánlja fel.

További tudnivalók és szavazás: http://www.azevszuleszete.hu

 

Szülészetkereső

A szavazással egy időben indult az állami és magánszülészetek egyedülálló adatbázisán alapuló Szülészetkereső. Ebben a babát váró családok nem kizárólag terület, hanem felszereltség (például egy- vagy többágyas szülőszobák, végeznek-e genetikai vizsgálatot), lehetőségek (választható-e a szülésznő, apa bent lehet-e a császármetszésnél) és szemlélet (baba-mama közös elhelyezés, a szoptatás támogatása) alapján is kereshetnek igényeiknek megfelelő intézményt. A magazin és a portál szerkesztői megszereztek olyan exkluzív adatokat is mint az intézmények tavalyi születésszáma és a császármetszések aránya. A szülészetek adatlapjait helyszíni fotó illusztrálja, és a 78 intézményről – még néhány kivétellel – riport is készült.

http://www.babaszoba.hu/services/szuleszetkereso

A babaszoba.hu az egyik legrégibb hazai gyermek-egészségügyi portál, amely még 2002-ben indult. Mára a legnagyobb ilyen jellegű internetes weboldal lett, amelyet auditált adatok alapján havonta közel 300.000 egyedi látogató keres fel. Kiemelkedő mennyiségű és szakmailag hiteles anyagait 2011 elejétől az évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező Kismama magazin szerkesztősége gondozza.

Kategória: Házipatika.com, Szolgáltatás  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.