Az első magyar N97-es widget

2009. July 1. t.szepvolgyi

Különleges csúcskészülékkel jelent meg a minap a Nokia. Immáron bárki számára elérhető az N97-es készülék, ami a készülékgyártó első, teljesen személyre szabható kezdőképernyővel rendelkező készüléke, amelyet a folyamatosan megújítható mini alkalmazásokkal, a widgetekkel tehetünk egyedivé. A keddi sajtótájékoztatón pedig már be is tudtuk mutatni az első magyar N97-es widgetet. Itt az FN percről-percre mini alkalmazás mobilra!

nokia_n97_group_05Az N97-es telefon kezdőképernyőjén megjeleníthető widgetek között vannak a jelentősebb közösségi kapcsolatépítő oldalak mint a Facebook, a hírszolgálatok mint az Associated Press, a Bloomberg és a Reuters, valamint a vásárlási és időjárási információk. A magyarországi tartalomszolgáltatók közül elsőként pedig az FN hírei váltak elérhetővé. (Nem csinálunk belőle titkot: ha a kezdeményezésünk pozitív fogadtatásra talál, a későbbiekben várhatóan a többi mobilos site-unkhoz is elkészülhet hasonló widget.)

Az új főképernyőn elhelyezhető alkalmazások (widgetek) külső fejlesztőknek és szolgáltatóknak is lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók számára egy érintéssel elérhetővé tegyenek adott tartalmakat, illetve azok folyamatosan nyomon követhetők legyenek. „A Nokia N97, amelyet az Ovin keresztül rengeteg tartalommal – térképpel, játékkal, médiával és alkalmazással tölthetünk fel, az internetet teljes mértékben tulajdonosának ízléséhez és érdeklődési köréhez igazítja” – magyarázta Dankovics Tamás, a Nokia üzletfejlesztési igazgatója a sajtóeseményen.

Az N97, amelynek működését ezen a videón is láthatjátok, július 1-jén, azaz ma kerül a Nokia üzleteibe Magyarországon. A szétcsúsztatható 3,5” érintőképernyős kijelzővel, QWERTY billentyűzettel rendelkező készüléket elsők között a Mammut I. Bevásárlóközpont földszintjén újonnan megnyílt Nokia Mintaboltban próbálhatják ki és vásárolhatják meg az érdeklődők.

A telefonról bővebben is olvashattok a Mobilporton.

Kategória: FN24, mobil, Mobilport, Szolgáltatás, Technológia  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.