500+ focista a zsebedben?

2010. June 16. Webmaster

A Sanoma Budapest a Carnationnel és a Coca-Cola-val együttműködve új iPhone alkalmazást fejlesztett ki a foci VB-re.

nyitolap

Focikedvelőknek szóló iPhone alkalmazást jelentetett meg a dél-afrikai futball világbajnokságra a Sanoma Budapest Zrt. Az újdonság elsősorban azoknak szól, akik szeretnék folyamatosan nyomon követni a foci világ legnagyobb ünnepének történéseit, és élményeiket szeretnék a lehető leggyorsabban megosztani barátaikkal. Az iPhone és iPod Touch készülékekre, az Apple online alkalmazás áruházából ingyenesen letölthető alkalmazással szinte minden megtudható az idei és a korábban rendezett világbajnokságokról.

Az alkalmazás menüjében végiglépkedve a következő tartalmakkal találkozhatnak a foci fanok:

• Mérkőzések: ebben a rovatban láthatóak a mérkőzésekkel kapcsolatos információk, meccshelyszínek, eredmények, és itt lehet nyomon követni a Sport24 élő szöveges mérkőzésközvetítéseit. Az alkalmazásban minden VB-meccset lehet majd élőben követni.

merkozesek

• Hírek: folyamatos hírszolgáltatás a világbajnokság eseményeiről, kommentárok, pletykák, értékelések.

hirek

• Értesítések: itt lehet beállítani, hogy az alkalmazás értesítő üzeneteket küldjön a meccsekről, azok kezdési időpontjairól és eredményeiről. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy akkor is friss információt szolgáltasson az alkalmazás, ha az éppen nincs elindítva a készüléken.

• Menetrend: a világbajnokság részletes programja, a csoportok állásainak megjelenítésével, a döntő összecsapások párosításai klasszikus faszerkezetes megjelenítéssel ábrázolva jelennek meg.

menetrend

• Csapatok: a 32 VB résztvevő válogatott és játékosaik bemutatása, a döntő résztvevőinek útja Dél-Afrikáig.

csapat

• Történelem: a korábbi világbajnokságok böngészhető adatbázisa, szöveges összefoglalóval és különleges lexikális adatokkal.

• Játékosok: a VB több mint félezer játékosának fényképes bemutatása

• Labda: érdekes rövid információk a világbajnokságok speciális focilabdáiról

labda

A Sport24 foci VB alkalmazással a mérkőzések eredményeit, a csapatok és játékosok információit is egy kattintással meg lehet osztani a legnagyobb közösségi oldalakon, így az alkalmazást használók valódi közösségi élményként tudják végigizgulni a világbajnokság mérkőzéseit.

A Carnation, a Coca-Cola interaktív kommunikációs ügynöksége elkötelezett híve az interneten túli digitális megoldásoknak, így a mobil marketingnek is, régóta együttműködik a Sanoma Budapest Újmédia-divíziójával ezen a téren. Az ügynökség széleskörű tapasztalata szerint azok az elhelyezések a leghatékonyabbak, ahol a márkamegjelenés a hasznos tartalmakkal egységet alkot, ezért választotta a Carnation vezető tervezője a Sanoma FociVB alkalmazását a Coca-Cola világbajnoksághoz kapcsolódó megjelenések egyik központi elemének.

A Coca-Cola számára szerencsés egybeesés az alkalmazás megszületése, hiszen a cég neve nem csak a labdarúgó-világbajnoksággal fonódott össze az elmúlt évtizedekben (1978 óta hivatalos főszponzora a FIFA-nak), hanem arról is ismert, hogy folyamatosan keresi és támogatja az innovatív és rendhagyó média megoldásokat.

Továbbá a célcsoport releváns márkakommunikáció szempontjából kiemelten fontos, hogy az immár több mint százezer, és egyre növekvő számú magyarországi iPhone-tulajdonos többnyire a fiatal véleményvezéreket tömöríti. Világtendencia, hogy a mobil média az okostelefonok rohamos terjedésével egyre nagyobb teret nyer a médiafogyasztásban – ezt mi sem mutatja jobban, hogy globálisan már ma, 2010-ben több okostelefonnal (1,8 milliárd) rendelkeznek a fogyasztók, mint akár televízió-készülékkel (1,5 milliárd db), vagy internetképes számítógéppel (1,4 milliárd). A Coca-Cola éppen ezért várhatóan egyre több hasonlóan innovatív megoldást karol fel a jövőben.

A Sport24 FociVB alkalmazás letölthető innen:

http://itunes.apple.com/hu/app/focivb/id372766618?mt=8

Kategória: mobil, Szolgáltatás, Technológia  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.