1,3 millióan már frissítettek

2009. February 4. sz.krisztian

A hazai üzemeltetésű szerverek közül a második legnagyobb ingyenes levelezőrendszer, a CitroMail 1,58 milliós felhasználói táborának jelentős része – immáron több mint 1,3 millióan – elvégezte az elektronikus direktmarketinget szabályozó törvény változásai miatt szükségessé vált adatfrissítést, illetve elfogadta az ebből fakadó felhasználói feltételek módosítását. Közben a CitroMail hétről-hétre látogatottsági csúcsokat is dönt.

Nagy fába vágta a fejszéjét tavaly a CitroMail, amikor 1,58 milliós felhasználói állományát arra kérte: frissítse adatait és fogadja el az új adatvédelmi szabályzatot, amely a Sanoma Budapest jogkövető magatartásának megfelelően teljes mértékben megfelel az „eDM törvény” (pontosabban a 2008. évi XLVIII., a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló törvény) nemrég hatályba lépett változásainak is. Úgy tűnik azonban, az internetezők nem kívántak lemondani az ország második legnépszerűbb ingyenes levelezőrendszerének használatáról, hiszen január 27-én kedden immáron átlépte az 1,3 milliót azon CitroMail-felhasználók száma, akik már aktualizálták adataikat illetve elfogadták a módosult felhasználói feltételeket.

Eközben a Citromail ingyenes levelezőrendszer növekedése is folyamatos, a szolgáltatás szinte minden héten újabb látogatottsági rekordot könyvelhet el. Február 3-án, szerdán az oldal már megközelítette a bűvös 400 ezres egyedi látogatószámot (399 189 egyedi látogató kereste fel a CitroMail.hu weboldalt). Ugyancsak nagyon magas az oldalletöltések (PI) szintje, február 3-án ezen a téren is rekord született, amikor 6 640 625 oldalletöltést generáltak a felhasználók.

A szolgáltatás kimagasló növekedésének egyik oka az év végén 2 gigabájtra növelt tárhely mellett, hogy 2008 nyara óta jelentősen fejlődött a CitroMail levélküldési és – fogadási minősége, és a CitroMail spamszűrése egy ideje a legjobb levelezőrendszerekkel is felveszi a kesztyűt. A felhasználók jobb kiszolgálása érdekében pedig jelentősen javult az ügyfélszolgálat minősége is.

Jelenleg egyébként 1 580 193 fiók van a CitroMail rendszerében, de a fiókok adatfrissítése tovább zajlik. A felhasználóknak március közepéig van idejük az adataikat ellenőrizni, illetve a felhasználói feltételeket jóváhagyni.

Az adatfrissítésnek köszönhetően egyébként a kereskedelmi osztály friss adatokat tud az eDM piac felé kommunikálni, vagyis a hirdetők kisebb meddőszórással és jobb targetálással, azaz összességében nagyobb hatékonysággal tudják a CitroMail felhasználóit kampányaikkal megszólítani.

Kategória: CitroMail, Szolgáltatás  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.