Nyári szokásokat elemzett a Szallas.hu

2012. June 28. Webmaster

Közkedvelt szállásfoglaló portálunk, a Szallas.hu összegyűjtött jó pár érdekes statisztikát. Kiderült például, hogy a nyári hónapok közül augusztusban költjük a legtöbbet a nyaralásra, átlagosan 76 ezer forintot, és hogy idén is a fürdővárosok a legnépszerűbbek.

Folyamatosan növekszik a nyár előrehaladtával az üdülésre fordított összeg a Szallas.hu statisztikája szerint. Míg a júniusi időszakra vonatkozó szállásfoglalások értéke átlagosan 34 400 forint volt, addig a júliusi nyaralások esetében átlagosan 63 400, az augusztusiaknál pedig 75 900 forintot fordítunk szállásfoglalásra. Bár a főszezonban valamelyest emelkednek a szobaárak, a foglalások értéke nem csak emiatt növekszik. A nyár elején az iskola és a vizsgaidőszak miatt még jellemzően csak egy-egy hosszú hétvégére utazunk el, júliusban és augusztusban viszont a leállások is arra ösztönzik az embereket, hogy több szabadságot vegyenek ki.

Fürdők mellett nyaralunkNem csak többet költünk, többen is megyünk nyaralni a főszezonban a portálunk adatai szerint. Júliusra már most 34 százalékkal több foglalást regisztráltunk, mint júniusra, és ez az arány még növekedni is fog, hiszen sokan az utolsó pillanatban döntenek a nyaralásról.

A Szallas.hu információi alapján a nyár közepére a szállások több mint felét foglalták már le. Érdemes tehát még a júliusi last minute ajánlatokat is figyelni, de résen kell lenni, mert a jó helyeket gyorsan elkapkodják. Az ár mellett legalább az elérhető fizetési módokat, a vendégek értékeléseit és a szálláshely fő jellemzőit mérlegeljük.

Nyáron a fürdőket keressük

A Szallas.hu adatai szerint idén nyáron is a fürdővárosok a legkeresettebbek: Siófok után Hajdúszoboszló és Balatonfüred szállásaira érkezett a legtöbb foglalás. A legnépszerűbb városok listájára Gyula és Balatonlelle is felkerült, Zalakaros és Hévíz viszont valamelyest veszített népszerűségéből 2011-hez képest. Érdekes, hogy a Szallas.hu közvélemény-kutatása alapján szívesen utaznánk történelmi nevezetességeikről híres városokba, például Egerbe, Sopronba, Pécsre vagy Visegrádra is, végül azonban úgy tűnik, inkább valamelyik fürdővárosban töltjük a szabadságunkat.

A statisztikák háttere

A Szallas.hu Magyarország piacvezető szálláskereső oldalaként havonta mintegy 500 000 látogatóval rendelkezik (szezontól függően). Az első félévre vonatkozó statisztikák a 2012-ben január 1. és június 26. között rögzített foglalások alapján készültek. Bár a minta nem reprezentatív, jól tükrözi a belföldi szállásokra vonatkozó online foglalási tendenciákat.

A tervezett úti célokkal kapcsolatos adatok a Szallas.hu 2012. június 18. és 26. között végzett online kérdőíves kutatásából származnak. A 24 036 fő részvételével lebonyolított kutatás a legfontosabb tendenciákat tárta fel, de nem tekinthető reprezentatívnak a magyar lakosságra nézve.

Kategória: Szallas.hu  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.