Véradók Világnapja a Startlapon

2010. June 16. sz.andras

A Sanoma a társadalmi szerepvállalása jegyében a dolgozók múlt heti véradásán túl a Startlap nyitóoldalán is támogatta a Véradók Világnapját. A világnapot azért június 14-én tartják, mert e napon született az osztrák származású amerikai Karl Landsteiner Nobel-díjas orvos, aki felfedezte az AB0-vércsoportrendszert.

véradás - StartlapIdén, ezen a napon a Startlap nyitóoldalának a látogatói, egy átszínezett oldalt találhattak, ahol egy véradásra felhívó háttér várta őket, mely az Országos Vérellátó Szolgálat honlapjára érkeztette a felhasználóinkat. Megtudhatták az internetezők, hogy véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti egészséges felnőtt ember, azonban a férfiaknak évente maximum ötször, a nőknek pedig maximum négyszer lehet vért adni. A honlap mindezen túl felkészít a véradás folyamatára, így izgalom nélkül tudhatjuk mi vár ránk.

A világnap ünneplésének célja nem új véradók vonzása, hanem a köszönet kifejezése azoknak, akik önkéntesen adnak vért, hiszen sokan rendszeresen adnak vért, évente kétszer, háromszor vagy többször is. A többszázezer véradó jutalma az a jó érzés, hogy segítettek életet menteni.

A Startlap Szerkesztősége segíteni kívánta a kommunikációját ennek a napnak. Úgy érezzük, ez jól sikerült, hiszen a Startlap nyitóoldalát 2010. június 14-én 586.620-an látogatták meg (a Webaudit hivatalos mérése alapján), és találkoztak a Véradók Világnapja üzenettel.

A véradás fontos! Ezt mindenki tudja, aki vagy kapott már vért, vagy a családjában, szűk környezetében lehetett valaki, akinek szüksége volt már vérre. Jó, ha tudatosítjuk, hogy a rendszeres véradás milyen fontos, hiszen egy véradásnyi vérrel akár három emberélet is megmenthető.

Kategória: Startlap  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.