Ilyen lesz az új Startlap éjféltől

2011. September 29. gergely.nagy

A Sanoma Újmédia Blog látogatói elsők között nézhetik meg a megjelenésében és felépítésében is ma éjjel megújuló Startlapot, Magyarország legnépszerűbb nyitóoldalát. A megújításon 1 éve dolgozik a Sanoma Media Budapest szakembergárdája. A dizájnváltás csak egy az átalakulás legfontosabb elemei közül, a portál megújítása ezzel nem ér véget.

A három legfontosabb szempont, ami a Startlap megújítását vezérelte: modernebb legyen, mint amit a felhasználók a korábbi Startlaptól megszoktak, a híreket látványosabban, mozgalmasabban tálalja, és jelenjenek meg rajta a közösségi jegyek, amelyeket a felhasználók leginkább keresnek ma a weben és a Startlapon.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt kezdtük meg a Startlap megújításának előkészületeit. Most, szeptember 29-én értünk el a legfontosabb ponthoz, a dizájnváltáshoz, azonban az elmúlt egy év sem volt eseménytelen. A Startlap jelenlegi és korábbi felhasználói a kutatások során az oldal színét „jellegzetes Startlap-kékként” azonosították, ezért ezen semmiképpen sem akartunk változtatni. A logót viszont modernizáltuk, amivel már a kommunikáció során is ki tudjuk fejezni a Startlap megújulását.

A logó megújulása korszakváltást jelent a Startlapnál. A portál 12 éves történelmében egyszer történt logóváltás, még 2004-ben.

A Startlap alapkoncepciója nem változik: szerepe a jövőben is az, hogy a hírekből és a webes linkekből a legjobbakat kínálja. Mindezt szem előtt tartva viszont lényeges formai és tartalmi változásokkal találkoznak a felhasználók, 2011. szeptember 29-től:

A felhasználói kutatások alapján a legnépszerűbb blokk az Aktuális, ezért kapta a legnagyobb figyelmet ennek az átalakítása. De ugyanígy megújulnak a Startlap rovatai is, amelyek a portál nyitóoldalán kiemelt felületet kapnak.

A Közösségi ablak egy új szolgáltatás a Startlaptól. Ennek segítségével a felhasználók közvetlenül a Startlapon követhetik nyomon Facebook-üzenőfaluk történéseit, de ugyanitt láthatóak a Gmail vagy CitroMail levelek is.

Emellett a Startlap saját közösségi szolgáltatást is indított, Startlap Kérdezz-Felelek néven. Itt a felhasználók kérdésire a közösség és a Lap.hu szakértőgárda adja meg a választ: http://kerdezzfelelek.startlap.hu

Újdonság továbbá a Startlapon az Időjárás és a Horoszkóp dobozok testreszabhatósága. Ezeken a felületeken a felhasználók közvetlenül az őket érdeklő témákhoz juthatnak el.

A felhasználói felületek mellett a hirdetők igényeinek kiszolgálásában is fejlődik a Startlap. A portál a magyar weben nem látott hirdetési felületeket vezet be.

A Startlap az elmúlt hónapokban a társadalom számos más területén is támogatta a megújulást. Civil szervezeteknek hirdetett jelentős támogatással járó pályázatot azok megújulását elősegítve, valamint Budapest több közterületének átváltozását is finanszírozta.

Hogy tetszik az új, a publikum számára éjféltől elérhető Startlap?
(A fenti kép felnagyítható – klikk, hogy lássátok, milyen lesz.)

Kategória: Startlap, Szolgáltatás, Technológia  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.