A netezők is beleszólhatnak a 3 millió forint sorsába

2011. July 27. Webmaster

Lezárult a Startlap, Magyarország legnépszerűbb nyitóoldalának civil szervezetek számára kiírt pályázata. A beérkezett anyagok elbírálásában a hamarosan megújuló Startlap látogatói és rajongói is szerepet kapnak: kategóriánként 5-5 pályázat kerül a szakmai zsűri elé.

A Startlap, ahogy korábban az Újmédia Blogban már beszámoltunk róla, pályázatot írt ki azon civil szervezetek számára, akik a változás jegyében szeretnének fejlődni, megújulni, jobbá tennék környezetüket, tartalmasabbá, szebbé tennék mások életét.

A pályázati szakasz óriási sikerrel zárult: három kategóriában – oktatás, közösség, környezetvédelem – közel 300 civil szervezet jelentkezett a felhívásra, amely átlagos esetben nagy feladat elé állítaná a szakmai zsűrit.

– Rendkívül nehéz helyzetben lennénk, ha ebből a rengeteg értékes pályázatból kizárólag nekünk kellene döntenünk – mondta a zsűri egyik tagja, Nagy Gergely, a Startlap lapigazgatója. – Szerencsénkre az olvasók segítségünkre lesznek: ők választhatják ki kategóriánként azt az 5-5 pályázatot, amelyről nekünk döntenünk kell. Ez nagy szó: most végre azok szólhatnak bele a pályázat sorsába, akik egy-egy megálmodott projekt majdani élvezői lesznek.

– Érdekes volt látni, hogy „nagy nevek”, vagyis ismert civil és nonprofit szervezetek ugyanúgy pályáztak, mint kis, helyi egyesületek – tette hozzá Domokos Szilárd, a Sanoma Media Budapest Zrt. marketing- és pr-igazgatója. – A legszínesebb és a legnépszerűbb a közösség-kategória volt. Nagy öröm számunkra, hogy mindhárom kategóriában nagyon sok pályázat a családok és gyerekek segítését tűzte ki célul, de a kistelepülések életminőségének javítása is sok helyen van a középpontban.

A zsűriben a Sanoma Startlapot képviselő szakemberein kívül Fernbach Katalin, Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Társadalmi Párbeszéd Koordinációs Főosztályának civil referense, valamint Vajda Márta, a CivilKomP nonprofit kommunikációs tanácsadója foglal még helyet.

A három kategórianyertes megújulási projektjére egy-egy millió forintot költhet, amelyet az ősszel komoly átalakuláson áteső Startlaptól vehet át.

A közönségszavazás 2011. augusztus 7-ig tart a www.megujulas.startlap.hu oldalon.

Kategória: Startlap  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.