Vidéki kórházak taroltak a HáziPatika.com versenyén

2011. January 25. Webmaster

A HáziPatika.com idén is kiosztotta hagyományos „Az év kórháza” elnevezésű elismeréseit, amelyet a betegek szavazatai alapján ítéltek oda. Újdonság az előző évekhez képest, hogy az összesített versenyben dobogós kórházak idén mind vidékiek. A kategóriák szerinti versenyben – például orvos-szakmai ellátás vagy környezet-tisztaság kategória – a betegek leginkább a sebészetek és a szülészetek iránt éreznek bizalmat, míg tavaly ugyanezt a kardiológiai osztályok érdemelték ki.

A már hatodik éve megrendezett „Az év kórháza” internetes szavazással a szervező HáziPatika.com ismét lehetőséget adott a betegeknek arra, hogy hangot adjanak véleményüknek, és megmondják, szerintük melyik az ország legjobb kórháza. Az ünnepélyes díjkiosztó keretében 2011. január 25-én, az MTA könyvtártermében vehették át az elismerést a győztesek.

evkorhaza_2011_01

Az Év Kórháza versenyben, mint azt már az előző években megszokhattuk, „orvos-szakmai ellátás”, „ápolás- és szakszemélyzet”, „infrastruktúra”, „ellátás”, valamint „környezet és tisztaság” kategóriában lehetett pontozni a kórházakat. Az abszolút győztesek a kategóriánként elért pontszámok átlagolásával legjobb eredményt elért intézmények lettek.

– Rendkívül érdekes tanulságai vannak a szavazásnak – mondta el az eseményen Pilling Róbert főszerkesztő. – A legszembetűnőbb például, hogy az összesített versenyben az első háromba eddig minden évben bejutott egy fővárosi intézmény, sőt, tavaly mindhárom első helyezett budapesti volt; idén azonban a vidéki kórházak győzedelmeskedtek. Továbbá a kategória-verseny eredményei alapján szembetűnő az a változás is, hogy a győztesek szinte kivétel nélkül sebészetek és/vagy szülészetek. Ezek az osztályok az elmúlt években valóban az átlagosnál jobban fejlődtek a legtöbb intézményben, ezt pedig már a betegek is értékelik.

2010-ben jóval kevesebb pontszámot kapott szinte minden intézmény, így figyelembe kell venni, hogy a győztes vidéki intézmények is alacsonyabb átlagpontszámmal tűntek ki a mezőnyből.

– A szavazás azt mutatja, hogy a laikusok szemében az egészségügy presztízse az utóbbi években kicsit csökkent – tette hozzá Pilling Róbert főszerkesztő – ez az eredményeken is meglátszik. Tavaly még az ötödik helyezett is magasabb pontszámot ért el összesítettben, mint idén a legelső intézmény. Az eredmények hátterében több minden állhat, talán kritikusabbá váltak az emberek, vagy összességében elégedetlenebbek.

Az összesített verseny nyertesei:

• Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza (1. helyezés)

• SzigetvárMED Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. (2. helyezés)

• Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft (3. helyezés)

A kategóriánkénti verseny győztes kórházai:

Orvos-szakmai ellátás kategória (holtversenyben két győztes intézmény):

• SE ÁOK I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

• SE ÁOK I. sz. Sebészeti Klinika

Ápolás- és szakszemélyzet kategória (holtversenyben két győztes intézmény):

• Dr. Bugyi István Területi Kórház

• SE ÁOK Érsebészeti Klinika

Infrastruktúra kategória:

• SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Ellátás kategória:

• SZTE ÁOK Sebészeti Klinika

Környezet és tisztaság:

• Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft.

Kategória: Házipatika.com, sajtóközlemény  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.