Pontosabb és gyorsabb lett az álláskeresés

2010. November 12. Webmaster

Gyors, egyszerű, eredményorientált keresési lehetőségekkel újultak meg a Profession.hu, a hazai legnagyobb állásportál szolgáltatásai. A munkáltató és a munkavállaló kisebb időráfordítással „talál egymásra” a WebLib Kft. keresőmegoldásai segítségével.

Az általános webes keresők számos esetben nem adnak elég pontos találatokat az olyan gyorsan változó és speciális szerkezetű tartalmakra mint pléldául az állásajánlatok. A többszintű, releváns összefüggésekre építő kereséseknél azonban legtöbbször speciális megoldásokra van szükség.

profession_logoEzért is választotta az ismert állásportál, a Profession.hu üzemeltetője keresési lehetőségeinek megújításához a WebLib Kft. már többször bizonyított, hatékonyabb találatokat eredményező, professzionális megoldásait.

A Profession.hu szolgáltatása mögött láthatatlanul futó rendszer augusztus végén készült el, azóta szolgálja ki a cégek kiválasztási folyamatait és az álláskeresők népes táborát egyaránt.

Mindkét oldalon egyszerűbb lett a keresés.

Az egyik megújult szolgáltatás az előfizető cégek számára nyújt segítséget a potenciális jelöltek megtalálása érdekében az önéletrajz adatbázisban. A HR szakemberek keresésre fordított idejét csökkentő megoldás szó szerint elemzi a pályázók adatait és csak a legjobb közelítésűeket kínálja fel a keresési találatok között.

A másik keresőmegoldás az álláskeresőket segíti a hirdetések kulcsszavas keresésével. A kulcsszavas keresés feleslegessé teszi a hosszas böngészést és azonnal átláthatóan jeleníti meg a kívánt kritériumok szerinti állásokat.

„A két megoldás jelentős előrelépést jelent abban, hogy az állást kereső pályázó és munkáltató minél hatékonyabban és eredményesebben egymásra találjon” – jelentette ki Martis István a Profession.hu értékesítési vezetője.

„Többféle adatból dolgozunk, amelyek egymáshoz viszonyított fontossága alapján a találatok relevanciája a felhasználói elvárásokhoz tökéletesen igazítható – állítja Jóföldi Endre, a WebLib ügyvezetője. Azt, hogy – a WebLib jelmondatában is szereplő – igazán “intelligens keresési megoldás”- jöjjön létre, a magyar nyelvészeti megoldások alkalmazásával értük el, így szolgáltatva ragozásoktól független, jobb lefedettségű találathalmazt.”

„Büszkék vagyunk rá, – mondja Kása Károly a cég technológiai vezetője – hogy a piacvezető állásportál kulcsszavas keresőjével egy újabb széles felhasználói réteget érhet el a WebLib „okos keresője”. A hazai és nemzetközi tapasztalataink jól kamatoztathatók voltak a projektben. Fejlesztőink nem először dolgoznak a Sanoma Budapest számára, korábban a Startlap keresőjének megújítását valósítottuk meg.” – összegzi a fejlesztés vezetője.

Kategória: Profession.hu, sajtóközlemény, Szolgáltatás, Technológia  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.