Az Év Alkalmazása a Sortpad

2012. April 2. Webmaster

A Sanoma Media Budapest ismét kitüntette az Év Alkalmazását. A Smartmobil konferencián jelentettük be, hogy az elmúlt év hazai alkalmazásterméséből a Genio Studio Kft. Sortpad nevű fotórendező alkalmazása lett a legjobb.

“A Sortpad egy teljesen nyilvánvaló problémára ad frappáns megoldást. Míg korábban a fényképek rendezése könyvtárak létrehozásával és órákon keresztül tartó “egerészéssel” járt, most készült végre egy nagyméretű színes távirányító, amelyen úgy lehet a fényképeket szortírozni, mintha papírra előhívott képeket dobnánk különböző színű dobozokba. Ez az intuítiv interfész tervezlés egyik kitűnő példája.”- mondta Szépvölgyi Tamás, a Sanoma Mobilmédia portfoliójának igazgatója a díjátadás után.

Klikk a képre, és nagyobb méretben is megnézheted!

A Sortpad két elemből áll, egy ingyenes számítógépre telepíthető szoftverből, illetve az iPhone és iPad készülékekre telepíthető fizetős alkalmazásból. Az app a számítógéppel szinkronizálva segít a fényképeket címkékkel ellátni és a számítógépen tematikus mappákba rendezni. Mindezt az alkalmazás az érintőképernyő lehetőségeit kihasználva a legtermészetesebb kézmozdulatokra építve teszi lehetővé, így meggyorsítva az eddig időigényes folyamatot.

Az év alkalmazása pályázat elindításával a kiadó célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a hazai fejlesztőkre és alkalmazásokra. A versenyen magyar fejlesztésű alkalmazások indulhattak, melyeket az öt tagú zsűri értékelt. A zsűri tagjai Dobó Mátyás, Dojcsák Dániel, Makra Zsolt, Ördög Nóra és Szépvölgyi Tamás voltak, az értékelésben a funkcionalitás, a kezelhetőség, az innováció, a megjelenés, a stabil működés mellett fontos szempont volt, hogy az alkalmazás mögött átgondolt üzleti modell legyen.

Ördög Nóra és Szépvölgyi Tamás adták át a díjat, amely a tárgynyeremény mellett látogatás és bemutatkozási lehetőség a Sanoma amszterdami digitális részlegében.

A verseny szoros eredménnyel zárult, a második helyen az Aegon Angyal Pro, a harmadikon az iMenetrend alkalmazás végzett.

 

Kategória: mobil, rendezvény, sajtóközlemény  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.