Mobil Konferencia a Sanomában!

2008. November 7. t.szepvolgyi

Folyamatosan új mobilszolgáltatásokkal találkozunk mobilkeresőkben, vagy mobilszolgáltatók oldalain. Egyre több ezek közül már szolgáltató független, saját ügyfélbázissal rendelkezik. Milyen kihívásoknak kell megfelelnie egy piacképes mobilszolgáltatásnak? Hogyan terjeszthetők ezek a szolgáltatások? Konkrét példán és általános környezettanulmányokon keresztül kapunk válaszokat ezekre a kérdésekre a IV. Magyarországi Mobil Konferencián, november 14-én a Sanoma Budapest Zrt. székházában. Talán már a helyszín is egy jelzés arról, hogy a mobil médiát a Sanoma is számon tartja, sőt egyre inkább kiemelten kezeli

A IV. Magyarországi Mobil Konferencián neves szakemberek bevonásával a mobilszolgáltatások haladási irányát kísérhetjük figyelemmel. Két szekcióban két nagy téma köré csoportosíthatók az előadások, de fontos bejelentés is várható, melyre a sajtó bizonyára külön is figyelni fog.

A délelőtt témája az új mobilszolgáltatások irányvonalai, mobiltelefonon történő hirdetési megoldások. A mobiltelefon technikai fejlődése, a szolgáltatói hálózatokon megjelenő szélessávú adatcsatornák gyorsan formálják a mobilpiacot. Új üzletek, üzleti modellek alakulhatnak ki, amelyek hasonlítanak a korábban kibontakozott webes világhoz. Mégis másról van szó, a mobiltelefon mindenkinek személyes szférájához tartozik, nem lehet pontosan úgy tekinteni rá, mint az otthoni számítógépre. A Google itthoni vezetője, a Magyar Telekom Nyrt. média szakértője és az MMA (Mobile Marketing Association) képviselője elmondják miként tud terjedni a mobilszolgáltatások híre, hogyan érdemes és lehet új szolgáltatásainkat eljuttatni a mobil böngészőkhöz. Miskolczy Csaba nemrég megjelent e témával foglalkozó könyvéből merít gondolatokat a mobil média elemzéséhez. Dr. Benyó Balázs konkrét szolgáltatásokat elemez, amelyeket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közreműködésével fejlesztettek magyarországi projekt csapatok.

A délután a mobil biztonságé. Matjaz Rozman Szlovéniából látogat el hozzánk és cége, a Halcom mobilfizetési megoldását mutatja be, amelyet már mobilszolgáltatók alkalmaznak. Ralph van Uden a Deloitte képviseletében a biztonságos mobil tranzakciókról, azok mögött alkalmazott technikai megoldásokról ad áttekintést elemző szemmel. Vilmos András a európai SEMOPS projekt tapasztalatait tárja a hallgatók elé mobil pénzügyi szolgáltatások vizsgálatával. Gere Pétertől, a Digitania szakértőjétől az első magyar LBS alapú közösségépítő mobil oldalról levonható tanulságokat hallgathatjuk meg.

Az előadásokat egy kerekasztal-beszélgetés követi, amelyen részt vesznek az előadók. Ezt a beszélgetést is a nap házigazdája Várnagy Attila, a Telecom magazin főszerkesztője fogja vezetni.

Kategória: mobil, rendezvény  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.