Kiterjeszti a valóságot az NG

2011. June 11. t.szepvolgyi

Június 8-án jelent meg a világhírű sárga keretes magazin 100. magyar száma. Az ünnepi alkalmat egy újszerű, webkamerára és okostelefonokra letölthető digitális melléklettel teszi emlékezetesebbé a National Geographic hazai kiadása.

A kiterjesztett valóság (AR) korunk egyik izgalmas kommunikációs újítása. Aki már ismeri és használja, az a letölthető AR-alkalmazások segítségével játszi könnyedséggel juthat temérdek új (és percre kész) információhoz mobil környezetben. A National Geographic Magyarország lapjain most bárki beleshet a kiterjesztett valóság világába, és kipróbálhatja a magazin mellékleteként ingyenesen letölthető alkalmazásokat.

Ehhez nem kell mást tenni, mint egy webkamerát vagy az okostelefont ráirányítani a magazinban közölt vezérlőjelekre (markerekre), s máris megelevenedik a Naprendszer bolygóinak évmilliárdos tánca, térben mozgatható animáción csodálhatók meg a Nap körül keringő égitestek. Akit pedig részletesebben is érdekel ez az új technika, azt „A terminátor szemével” című írás vezeti be a kiterjesztett valóság világába.

A 100. jubileumi szám további érdekessége, hogy a sajtóhirdetéseken és citylight plakátokon található markerrel a magazin címlapja is megelevenedik a kiterjesztett valóság segítségével. A címlapot megelevenítő marker az alábbi linkről is letölthető:

http://www.augmentedreality.hu/ng/

A National Geographic magazin

A világelső sárga keretes ismeretterjesztő magazin 122 éve jelenik meg, immár 34 nemzeti kiadásban, és több tízmillióan olvassák világszerte. Magyar nyelvű kiadása az amerikai eredeti legtöbb riportján kívül növekvő terjedelemben közöl hazai cikkeket és rendszeresen ad összeállítást magyar tudományos újdonságokról és környezeti-ökológiai kérdésekről is, beszámol régi és mai magyar utazók kalandjairól a nagyvilágban.

 

Kategória: mobil, NG  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.