iPhone appok: 100.000 után

2010. September 29. t.szepvolgyi

Itt, az Újmédia Blogban jelentjük be elsőként, hogy már százezernél is többször töltötték le a Sanoma Budapest Zrt. Újmédia-divíziója által fejlesztett Apple iPhone applikációkat. Ez egy kicsi, de rendkívül dinamikusan bővülő piac, amelyet az is bizonyít, hogy a letöltésszámot mindössze egy év alatt értük el.

Kilenc alkalmazásával alig egy év alatt 100 ezer letöltést ért el a Sanoma Budapest Zrt. mobilmédia-üzletága – ami különösen szép siker annak fényében, hogy ebből hat app mindössze fél éve van az AppStore-ban.

hir24_app_iphoneKilenc termékünkből a moziműsorokat iPhone-on megjelenítő mozi24 a legrégebbi, és ezért a legsikeresebb. Összesen több mint 22 ezerszer töltötték le eddig, ami egy ilyen kis piacot figyelembe véve rendkívül nagy szó. De a tv-műsor alkalmazásunk, a tv24 is hasonló sikernek örvend, nemrég érte el a 20 ezres telepítést. A friss hír24 app-ot (képünkön) pedig alig két hónap alatt közel tízezren telepítették készülékeikre az iPhone-tulajdonosok.

A magyarországi iPhone-piac, annak ellenére, hogy kis országról van szó, rendkívül gyorsan fejlődik, azonban a többi alkalmazás-platformon is egyre dinamikusabb növekedést várunk.

A Sanoma Budapest Zrt. mobilmédia-alkalmazásokat fejlesztő részlege nagy áttöréseket vár a piactól, a fejlesztés nem áll le: éppen ezért a közeljövőben több termék várható iPhone-ra, sőt, még az idén érkezhet két iPad-app is.

A Sanoma Budapest Újmédia-divízióján belül működő mobilmédia-üzletág mostanáig kilenc iPhone- és Nokia-alkalmazást adott ki. Emellett elsőként hozott létre mobilkészülékekre optimalizált internetes oldalakat, s mára tizenkét ilyet is működtet (köztük a Startlap, FN.hu, Nők Lapja Cafe, kirakat.hu, mozi24, tv24 és StoryOnline).

2010-09-29_13-10-18_55

Kollégáinkkal ezzel a tortával ünnepeltük meg ma délután a 100.000. letöltés elérését.

Kategória: mobil  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.