A Mobilmédia üzletág és vezetője

2008. April 7. g.imre

szépvölgyi tamás mobilmédia üzletág sanomaNemrég új üzletággal bővült az Újmédia-divízió. A Mobilmédia területet a Sanoma több éve vizsgálja, jó partnerséget alakított ki a mobilszolgáltatókkal (operátorokkal) és a mobil tartalomszolgáltatási piac szereplőivel. A Mobilmédia csapat hivatalosan 2008 januárjában kezdett formálódni, Tinnyei István és Sövény Zoltán érkezésével. Mindketten “régi motorosok” a mobil tartalomszolgáltatásban. István a T-mobile-nál a t-zones, később a web’n'walk kialakításán dolgozott, Zoltán pedig a TV2 teletext szolgáltatását felügyelte, majd a Viasat3 tévécsatorna mobil aktivitásaiért felelt.

A Mobilmédia csapata egységesítette a Sanoma felületein megjelenő mobilszolgáltatások kezelését és egységes stratégiát alakított ki a külső tartalomszolgáltatók portfóliónkban való megjelenésére. A csapat feladata minden olyan média-aktivitás koordinálása, amely a Sanoma Budapest felületeit használja és mobilkészülékeket érint. Ide értve a mobiltartalmakat, a mobilfizetési megoldásokat, nyereményjátékokat és egyéb olvasói/nézői/felhasználói interakciókat. Bejelenthetem azt is, hogy az üzletágat immáron önálló lapigazgató koordinálja: Szépvölgyi Tamás, az Újmédia-divízió üzletfejlesztője (lásd a képen) áprilistól áll a Mobilmédia élén. Tamás több mint négy éve üzletfejlesztési tanácsadóként vesz részt cégünk munkájában. Új termékkoncepciók kidolgozása és felvásárlások előkészítése, többek között a Vezess.hu, a Profession.hu, és a PDAMánia.hu sikeres akvizíciója fűződik nevéhez.

Tamás korábban közgazdászként egy évig dolgozott Németországban és részt vett a DaimlerChrysler cégegyesülést előkészítő csapatban. Hazatérve közepes méretű holland és német cégeknek segített magyar cégfelvásárlások kivitelezésében, illetve elindította saját internetes vállalkozását. A New York-i székhelyű Nemzetközi Reklámszövetség (IAA – International Advertisement Association) különdíjjal tüntette ki egy vírusmarketing koncepció megalkotásáért, amelyet az Oxford Brookes University ‘Degree for Outstanding Marketing Studies’ is elismeréssel honorált. Tamás cége készítette el az első magyar művészeti CD-ROM-ot 1996-ban, amely kortárs művészek bemutatkozását tette lehetővé interaktív formában.

Kategória: mobil  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.