2009, a HotDog szemével

2010. January 19. viktor.vido

A válság ellenére 2009 frissülést és pezsgést hozott a HotDogon. 2008 hasonló időszakához képest 18 százalékkal emelkedett a portál egyedi látogatói száma (napi átlag látogató 157.905 unique user / forrás: Median Webaudit, december hó). A látogatói gyakoriság, az oldalon eltöltött idő, és a belépett felhasználók száma is tovább emelkedett, így elmondható, hogy a látogatói piacon sikeres évet zárt a termék. Mindehhez arra is szükség volt, hogy tovább folytatódjon a termékfejlesztésben az a pezsgés, amely indulása óta jellemezte a HotDogot. Lássuk, mi történt 2009-ben!

HotDog.huA felhasználói profilokra sablonokat készítettünk, hogy egyszerűbben tudjanak ízléses profilt készíteni a felhasználók. A régi chat alkalmazásunkat lecseréltük egy stabilabb és minőségi szolgáltatásokat biztosító alkalmazásra. Ennek köszönhetően 2009-ben már audiovizuális kapcsolatot is létesíthetnek a csevegni vágyók, akár privát csevegés közben is. Elindult az ismerkedő, a HotDog társkereső szolgáltatása, és 12 darab új, saját fejlesztésű single-player játékkal örvendeztettük meg a szórakozni vágyó látogatóinkat.

Elkészült az Infobox, azaz a HotDog eseményfigyelője, amelynek segítségével a felhasználók az ismerőseikkel kapcsolatos eseményeket és a saját cuccaikhoz tartozó eseményeket tudják nyomon követni.

Tavasszal, HotGirlz címmel, 5 hetes reality-versenyt indítottunk a legmenőbb csajszi címért. A játékos kedvű lányoknak hol az egyéni kreativitásukra volt szükség, hol a hazai sztárokkal kellett összemérniük tudásukat.

A 2009-es év egyértelműen a vámpírok, vérfarkasok, végeredményben a Twilight (Alkonyat) saga éve volt.

A felhasználók által készített tartalmak közül 2009 top5 magazin címe:

Alkonyat magazin http://twiline.hotdog.hu

Twilight magazin http://twilight.hotdog.hu

Hidden Object Magazin http://hotdog.hu/magazin/magazin.hot?m_id=29452

Idézetek magazin http://idezetek.hotdog.hu/

Horror magazin http://horror.hotdog.hu

A hirdetői piacról sem feledkeztünk meg, több fejlesztésünk a hirdetők igényeinek megfelelően készült el. Videó lejátszónkat továbbfejlesztettük, ennek köszönhetően három különféle hirdetési formát vezethettünk be. A hirdetők  a  videók előtt és után spotokat, valamint a lejátszóban szöveges hirdetést helyezhetnek el, valamint megteremtettük a videó szponzoráció lehetőségét.

Ezenkívül kérdőív motort telepítettünk, amivel saját kutatásainkat tudjuk segíteni, illetve a hirdetőknek teret biztosítunk a célcsoportot érintő kutatások lebonyolításához, a HotDog bázisán. A single-player játékok keretrendszerébe hirdetői modult építettünk, így a játékok előtt és után is lehetőség nyílt video spotok elhelyezésére. Hirdetőnk támogatásával egy hónapos pókertanfolyam indult a HotDogon, heti három leckével és heti egy kvízzel, amiben a tanulók lemérhették tudásukat. A legjobbak egy egyedi versenyen vehettek részt, ahol a fődíj értékes pénznyeremény volt. Az ehhez szükséges kvíz motort azóta több hirdetés esetében is felhasználtuk, visszacsatoló eszközként.

2009-től a HotDog felhasználóknak az általunk felsorakoztatott márkából lehetőségük van kedvenceket választani. 75 darab, Magyarországon is forgalomban lévő termék, illetve üzemelő üzletlánc, áruház, szolgáltató márkája választható ki a regisztrált HotDog tagok számára.

A kiválasztott (egy vagy több) márka, jelvény formájában, a bemutatkozó profilokon is feltűnik, azaz felhasználóink vállalják a külvilág felé, hogy e brandeket kedvencükké választották. A kiválasztás során a márkák termék típus szerint csoportokba vannak rendezve, és adott termékcsoportból (például illatszer, mobiltelefon, divat-ruházat, étel, ital stb.) a felhasználó egy, és csak egy márkát választhat ki. Ennek megfelelően a felhasználók termékcsoportonként döntési helyzetbe kerülnek.

A HotDog.hu összesített Top20 márka

1. Coca Cola
2. T-mobile
3. Sony Ericsson
4. Milka

5. Nike
6. RTL KLUB

7. Tesco

8. Hervis

9. Adidas

10. Converse

11. Media Markt

12. Nokia

13. Pannon

14. Vodafone

15. Xbox

16. Douglas

17. Decathlon

18. HP

19. Nivea

20. Bruno Banani

Kategória: HotDog  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.