Kövesdi Péter a Hír24 élén

2011. September 13. Webmaster

Szeptember 15-től Kövesdi Pétert, a Független Hírügynökség egykori alapító-főszerkesztőjét nevezte ki a Hír24 főszerkesztőjévé a Sanoma Media Budapest Zrt. Haintz Attila, a site korábbi vezető szerkesztője más feladatokat kap a Hír24 csapatán belül.

Kövesdi Péter feladata lesz a többi között, hogy a 2010 márciusában indított Hír24 portál szerepét tovább erősítse új szolgáltatásokkal és tartalmi elemekkel, továbbá koncentrálja a Sanoma hírtermékinek jelenlétét, és azokat integrált szerkesztőséggel működtesse.

- A Hír24 ma is az egyik leglátogatottabb magyar hírportál. Munkatársaimmal azért fogunk dolgozni, hogy a Hír24 megkerülhetetlen szereplője legyen a hírpiacnak. A Sanoma nyomtatott lapjai és internetes oldalai eddig is hatalmas mennyiségű hírtartalmat állítottak elő. Ezeket szeretném egységes, olvasható, látványos és szórakoztató formában tálalni. Nagyon sok múlik a stábon, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog – nyilatkozta kinevezésekor Kövesdi Péter.

A szakember hét éven át alapító főszerkesztője és vezetője volt a Független Hírügynökségnek. Korábban a Sláger Rádiónál dolgozott hírigazgatóként, valamint a TV2 és RTL Klub hírműsoraiban is felelős szerkesztőként. Televíziós pályáját a Magyar Televízió Egyenleg című műsorában kezdte.

A Független Hírügynökség Kövesdi vezetése alatt alternatívája tudott lenni a Magyar Távirati Iroda szolgáltatásának, jól felépített regionális újságíró hálózatával, illetve egyedi értesüléseikkel. A Sanoma a Hír24-ben szeretné kamatoztatni Kövesdi ezen irányú tapasztalatait.

Kategória: hir24.hu  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.