Év Szülészete 2011

2011. September 7. Webmaster

Ma adták át az „Év Szülészete 2011” díjat a nyerteseknek az MTA dísztermében. A közkedvelt baba-mama portálunk, a babaszoba.hu által alapított díj odaítéléséről maguk a szülők dönthettek, akik három hónapon át tartó internetes szavazáson értékelték a hazai, állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő szülészeteket.

A díj megalapításának célja az volt, hogy méltó beszédtéma legyen a szülés és a születés helyzete, segítőinek munkája és megbecsülése. Ennek megfelelően három kategóriában lehetett május 2-től július végéig a szülészeteket értékelni. Ezen kategóriák: szülőszobai ellátás, gyermekágyi és újszülöttellátás, felszereltség és környezet.

Külön érdekességnek számított a szavazás lebonyolítása során, hogy csak azok a felhasználók tudtak szavazni, akik a babaszoba.hu oldalán létrehozott regisztrációjukat összekötötték a Facebook-fiókjukkal. Erre a szavazás hitelessége miatt volt szükség: a fiókok tulajdonosainak legalább 20 ismerőssel kellett rendelkezni, illetve legalább egy olyan bejegyzéssel, like-kal vagy feltöltött fotóval, amely 90 napnál régebbi.

A verseny végeredményét tekintve az az érdekes eredmény született, hogy a díjazottak között nincs egy sem a nagy forgalmú, kiválóan felszerelt fővárosi szülészetek közül. Ugyanakkor a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház, valamint a csornai Margit Kórház két díjjal is gazdagodott.

– A végeredmény mindannyiunk váratlanul ért, annál is inkább, mert három év alatt a magazin riportereivel bejártuk az ország összes, még működő szülészetét, és a tapasztalatok alapján egészen másra számítottunk – vélekedett Bálits Éva, a babaszoba.hu és a Kismama magazin főszerkesztője. – Azt gondoljuk, vidéken erősebbek az érzelmi szálak, míg a híres, élenjáró fővárosi szülészetek vendégei magasabb elvárásokat támasztanak az ellátással szemben, kritikusabbak, ha nem találnak mindent tökéletesnek, ezért fordulhatott elő, hogy könnyebben lepontozták a választott intézményt. Persze szülni azért inkább oda mennek, mint azt a statisztikák mutatják.

A hivatalos díjátadásra 2011. szeptember 7-én, az MTA dísztermében került sor. dr. Kissné dr. Horváth Ildikó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségpolitikai Főosztályának főosztályvezetője adta át a fődíjat, Csetneki Julianna, a Magyar Ápolási Egyesület Szülésznői Szekció országos vezetője a szülőszobai ellátás díját, dr. Mészner Zsófia, az OGYEI főigazgatója a gyermekágyi és újszülött-ellátás díját, illetve Prokopp Dóra volt mentőorvos és műsorvezető a felszereltség és környezet kategória díját adta át.

Az összesített verseny nyertesei:

Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház (1. helyezés)

Kemenesaljai Egyesített Kórház, Celldömölk (2. helyezés)

Margit Kórház, Csorna (3. helyezés)

A kategóriánkénti verseny győztes szülészetei:

Szülőszobai ellátás kategória

Margit Kórház, Csorna

Gyermekágyi és újszülöttellátás kategória

Városi Önkormányzat Kátai Gábor Kórház- Rendelőintézet, Karcag

Felszereltség és környezet kategória

Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház

Kategória: Házipatika.com  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.