100% Sanoma tulajdonban a HáziPatika

2011. March 16. Webmaster

Lezárult a HáziPatika.com Kft. teljes átvétele, mostanra 100 százalékos tulajdonos lett a Sanoma Budapest.

hazipatika_logoA Sanoma Budapest 2010 januárjában szerzett 50 százalékos tulajdonrészt a HáziPatika.com Kft-ben. A céghez több egészségügyi és kisgyermekes családoknak szóló portál, valamint egy webáruház tartozik, legismertebb tagja a www.hazipatika.com oldal. Az év során a HáziPatika Kft. korábbi tulajdonosai a Sanoma Budapesttel együtt menedzselték a közös tulajdonba került site-okat. A sikeres évzárást követően, az eredeti terveknek megfelelően a Sanoma Budapest száz százalékra növelte részesedését a Kft.-ben, 2011 elején.

A gazdaságilag korábban is sikeres csoport új növekedési pályára állt a 2010-es tulajdonrész-szerzés óta eltelt bő egy évben, köszönhetően a többi között a médiacég női és egészséggel kapcsolatos termékei közti szinergiák optimális kihasználásának.

A HáziPatika.com Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2009-hez képest 2010-ben 44 százalékkal nőtt. A napi átlag egyedi látogató számokat nézve a Házipatika.com 55 százalékos, a Babaszoba.hu 65 százalékos, míg az 50plusz.hu 57 százalékos, az Egészségbolt.hu 10 százalékos növekedést könyvelhetett el, 2009 negyedik negyedévének átlageredményét összehasonlítva 2010 azonos időszakával (Forrás: Webaudit).

Emellett az elmúlt évben a cég munkatársainak száma három taggal bővült.

A HáziPatika.com kft. alapító-ügyvezetői, Blum Péter és Kocsis Gábor az átvétel lezárultával egyéb üzleti terveik megvalósításán kezdtek dolgozni, emiatt úgy dönöttek, távoznak a cégtől. „Tizenkét év után nagyon nehéz megválni a HáziPatika csoporttól, de a Sanománál jó kezekben van mindhárom portál, mi pedig már új terveinket valósíthatjuk meg” – mondta Kocsis Gábor.

A Sanoma Budapest online és print portfóliója egyaránt piacvezető női tartalomban, amelynek erőteljes része az egészség. A HáziPatika.com csoport megvásárlásával a médiavállalat teljes gondozásába került a www.hazipatika.com oldalon kívül a www.babaszoba.hu, a www.50plusz.hu , valamint a www.egeszsegbolt.hu webáruház is.

Kategória: Házipatika.com  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.