Kollégánk elismerése

2011. April 30. gyorgyi.orosz

Nemrégiben Bossányi-díjas lett kollégánk, Nagy József. Az FN.hu belpolitikai rovatvezetője interjúiért kapta az elismerést.

A Bossányi Katalinról elnevezett díjat azok az újságírók nyerhetik el, akik tevékenységükkel Bossányi Katalin munkásságának szellemiségét őrzik.

Az 1999-ben elhunyt újságírónő emlékére – a Népszabadság, a Heti Világgazdaság és a Zwack Unicum Nyrt. támogatásával – alapított elismerést a Bossányi Katalin Emlékalapítvány kuratóriuma 2002 óta ítéli oda évente – a névadó születésének évfordulóján – az arra érdemes három újságírónak. Kollégánk, a méltatásban is megemlített kimagasló interjúival érdemelte ki az elismerést két másik szaktársával együtt.

Bossányi Katalin (1948-1999) újságíró 1968-tól 1978-ig a Magyar Hírlap munkatársaként, majd a Népszabadság, a Heti Világgazdaság, a Mozgó Világ, 1991-től haláláig pedig ismét a Népszabadság szerkesztőségében dolgozott. Közben közéleti tevékenységet is folytatott: 1990-91-ben országgyűlési képviselő volt. A díj egy törött lábú íróasztalt mintázó, a néhai újságíró arcképét őrző plakett, mely Zsemlye Ildikó szobrászművész alkotása.

Kategória: FN24  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.