Ilyen lesz a Hír24 és az FN24

2011. October 7. Webmaster

A Mediapiac.com szakmai hírportálnak adott interjút a minap munkatársunk, Nagy Gergely lapigazgató. Kollégánk az interjút készítő Török Diánának elárulta, hogy október 11-én startol a megújult Hír24, mellyel a Sanoma hírpiaci pozícióját szeretné jelentősen erősíteni. A beszélgetésből kiderült az a feltehetőleg sokakat érdeklő információ is, hogy az elterjedt híreszteléssel ellentétben nem szűnik meg az FN, sőt megújul.

Nagy Gergely azt mondta, “nem szeretnénk a márkáinkat összevonni. Az FN márka több mint tíz éve a mienk, egyike volt azon termékeknek, amelyeket nem akviráltunk, hanem a Sanoma sajátjaként indult el. Ezt követően próbáltuk a maximumot kihozni belőle, de ennek megvannak a témából adódóan a korlátai. Például olyasmit el sem lehetett volna képzelni, hogy az FN.hu-n celeb tematika jelenjen meg. A Hír24 egészen más eset, elindítása kísérlet volt a Sanoma Media Budapest számára, hogy mire képes a hírpiacon. Ez egy általános hírtematikájú márka, amely bebizonyította, hogy általa jóval nagyobb szeletet tudunk kihasítani a hírpiacból, mint egy tisztán üzleti-gazdasági tematikájú portállal. Ez nem jelenti azt, hogy az egyik márka kizárja a másikat. Az FN-re és annak egyedi tartalmaira, interjúira, elemzéseire a Sanomának szüksége van a megfelelő hírpiaci jelenléthez. Ennek a márkának sem vész tehát el a jelentősége, csak az eddigi elaprózott hírpiaci jelenlétünket fókuszáljuk a fogyasztók és a hirdetők felé”.

Az újságíró azon kérdésére, hogy ha október 11-én, amikor az új Hír24 elindul, begépeli, hogy FN.hu, akkor önálló oldalra jut-e, munkatársunk azt felelte, hogy “ezért sem jó az a megfogalmazás, hogy összevonjuk a márkáinkat. Egyszerűen annyit jelentenek a változások, hogy lesz átvezetés a tematikus tartalmainkra a Hír24-en: lesz FN24, TV24, Mozi24 és Sport24. Ezek mindegyikének megmarad az önálló nyitóoldala, tematikája és hangvétele. A Hír24 márka kerül viszont a kirakatba, mert ez alkalmas a szélesebb közönség elérésére.”

Az interjút, amelyben több más szakmai kérdés is felmerült, azért is ajánljuk, mert néhány képernyőkép is látható arról, hogy milyen is lesz a jövő heti megújulás után a Hír24 és az FN/FN24.

Kategória: FN24, hir24.hu  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.