A widgetekről

2008. February 13. sz.krisztian

A FigyelőNet nemrég történt megújulásakor beszámoltunk már róla, hogy ingyenesen elérhetővé tettünk a site-hoz kapcsolódó widgeteket. Többen kérdeztétek, hogy mire is jók ezek, hogyan szolgálják a widgetek a felhasználók kényelmét.

Ezek olyan magyar nyelvű kis programocskák, amelyek lehetővé teszik, hogy a legfrissebb híreket, az aktuális időjárást és a legérdekesebb FN Tudósító bejegyzéseket közvetlenül a számítógép Asztalára (desktop) kapjuk meg, anélkül, hogy meg kellene nyitnunk egy böngészőprogramban a weboldalt. A widgetek három platformon is elérhetők, a Yahoo! Widgets, Microsoft Windows Vista Sidebar Gadgets és Apple OSX Dashboard felhasználók számára egyaránt. (Akinek még Windows XP-je vagy Windows 2000 SP4-e van, a Yahoo! Widgets változatot használhatja.)

Az FN hírek widgeten egyszerre 5 hír olvasható, illetve lapozással elérhető az összes hír, közvetlen linkkel a teljes cikkekre. A rovatválasztó segítségével közvetlenül témára is szűrhetjük a híreket. Az időjárás widget az aktuális időjárást és a következő 4 napi előrejelzést mutatja, szintén a desktopon. Minden egyes dátumnál szerepel az idő, a hőmérséklet és egy rövid szöveges előrejelzés. Azok pedig, akik a civilek anyagaira kíváncsiak, az FN Tudósító widgetjét használhatják. Népszerű közösségi tartalommegosztó portálunkra bárki feltölthet cikket, fotót, videót és hangzóanyagot, és ennek napi legnépszerűbb bejegyzéseit tekinthetitek meg ezzel a widgettel.

Ha kipróbálnátok az FN ingyenes widgetjeit, innen nagyon egyszerűen le tudjátok tölteni őket.

És ha kíváncsiak vagytok az interneten elérhető más widgetekre is, akkor egyik lap.hu katalógusoldalunkat ajánljuk, ahol bőséggel találtok hasonlókat: http://widget.lap.hu

w10.jpg
w201.jpgw30.jpg

Kategória: FN24  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.