Tulajdonrészt vásároltunk a HáziPatika.com csoportban

2010. January 21. g.imre

Tovább bővül az Újmédia-divízió portfóliója. A Sanoma Budapest 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a HáziPatika.com csoportban. 2011-ben cégünk részesedése 100 százalékra nő a csoportban.

A Sanoma Budapest online és print portfóliója egyaránt piacvezető női tartalomban, ezen belül stratégiai cél az egészség-vertikum erőteljesebb és teljesebb megjelenítése. A HáziPatika.com csoport megvásárlásával az  Újmédia-divízió gondozásába került a legismertebb és leglátogatottabb hazai egészségügyi portál, a www.hazipatika.com, a kisgyermekes családoknak szóló www.babaszoba.hu, valamint az első, idősebb korosztálynak szánt egészségügyi weboldal, a www.50plusz.hu. Az akvizícióval a Sanoma Budapest tulajdonába került a HáziPatika.com csoport részét képező Egészségbolt.hu webáruház (www.egeszegbolt.hu) is.

Ingyenes, közérdekű szolgáltatások – gazdaságilag sikeresen

A HáziPatika.com Kft. kis cégként indult, alapításától kezdve organikusan, lendületesen fejlődik, mára pedig gazdaságilag is sikeres vállalkozássá alakult. Az akvizícióval az a célunk, hogy tovább növeljük a HáziPatika.com csoport weboldalainak ismertségét, s ennek eléréséhez a Sanoma Budapest teljes online és nyomtatott portfóliójára tudunk támaszkodni. Abban bízom, hogy a két cég kapcsolatba kerülésével újabb lendületes fejlődési ütem vár a HáziPatikára.

A HáziPatika.com csoportot alkotó weboldalak megvásárlásával az egészség-vertikumon belül hiányzó és elengedhetetlenül fontos terület kerül a portfóliónkban: nevezetesen a portálok által kínált precíz, szakmailag hiteles, akadémiai orvoslás, amelyet több mint hatvan, a portálnak dolgozó orvos–szakértő támogat.

www.HáziPatika.com: Havi 850 ezer  látogató, 60 orvos–szakértő, 6.000 cikk

A HáziPatika.com csoport története több mint tíz évre tekint vissza. A csoport kiemelt tagja, a www.hazipatika.com 1999 óta nyújt egészségüggyel, életmóddal kapcsolatos tartalmat és szolgáltatásokat. A portált havonta átlagosan mintegy 700 ezer egyedi látogató keresi fel (Medián Webaudit, 2009. novemberi adat), akik több mint 3.700 cikk mellett negyven kiemelt témában kereshetnek hiteles, közérthető információkat problémájukra, és több tucatnyi teszt vagy kalkulátor segítségét kérhetik.

A HáziPatika.com tartalmának gerincét az egészségügyi témájú cikkek alkotják, ám mellettük megtalálhatók a legfontosabb kapcsolódó hírek, nemzetközi érdekességek is. Médiatárában nívós nemzetközi egészségügyi animációk mellett száznál is több saját készítésű videóanyag várja a látogatókat. A portál leglátogatottabb tartalmai a betegségeket részletesen feldolgozó kiemelt rovatok, köztük is kiemelkedik az online fogyókúraprogram, valamint az interaktív vérnyomás- és vércukornapló. Bárki választ kaphat kérdéseire: a portál szakértői az elmúlt években több mint 40 ezer kérdést válaszoltak meg. A HáziPatika.com rendezi meg öt éve minden esztendőben a nagy érdeklődésre számot tartó “Év kórháza” szavazást is.

www.babaszoba.hu

A 2002-ben indult www.babaszoba.hu havonta több mint 170 ezer egyedi látogatónak nyújt hasznos információkat a gyermekek egészségével kapcsolatban. 750 cikket tartalmazó archívuma mellett pezsgő közösségi élet folyik az oldalon: a fórumokban több millió hozzászólás íródott, és a látogatók számtalan blogot vezetnek gyermekükről. A friss hírek vagy éppen a betegségek közérthető leírását tartalmazó betegséglexikon éppúgy része az oldalnak mint a HáziPatika.com esetében.

www.50plusz.hu

Merész vállalkozás volt 2007-ben időseknek szóló egészségügyi portált indítani, de mára a számok igazolták az elképzelést: havonta közel 90 ezer egyedi látogató keresi fel a www.50plusz.hu oldalait. Egyedül ezen a portálon érhető el például a speciális biológiai életkor-kalkulátor, amely képes kiszámolni, hány évesek is vagyunk valójában.

Ezek a számok is tükrözik az igényt a precíz és hiteles, egészséggel és betegségekkel kapcsolatos hírekre, információkra, online elérhető orvos–szakértői segítségre. A Sanoma Budapest portfóliója az életmóddal foglalkozó teljes tartalmat kínálja: diéta, mozgás, rekreáció, stresszoldás és lélekápolás témájú oldalt (www.wellnesscafe.hu), a család testi-lelki egészségével, a megelőzés természetes és új útjaival foglalkozó lapot (Nők Lapja Egészség), a legnagyobb online női közösség (Nők Lapja Cafe) kisgyermekekkel és életmóddal is kapcsolatos tartalmát, valamint a legrégibb magyar, hagyományos baba-mama témákat feldolgozó magazint, egy igazi klubot (Kismama). A portfolió a HáziPatika.com csoport csatlakozásával már a teljes egészség-vertikumot kínálja a felhasználóinak.

A Házipatika.com csoport díjairól

Az elmúlt években a HáziPatika.com csoport több rangos díjat is elnyert, így 2005-ben és 2008-ban a www.hazipatika.com az „Év honlapja” elismerésben részesült, a Deloitte „Fast 50”, azaz az ötven leggyorsabb növekedést mutató közép-kelet-európai technológiai cég rangsorában öt éven át szerepelt árbevétel-növekedésének alapján. Az oldal újságírói több rangos díjat nyertek el, a többi között „A leghitelesebb média a babatáplálásban” és a Médiaunió „Nincs de!” kampányának fődíját.

Kategória: Általános, Házipatika.com, Szolgáltatás  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.