Meg kell-e újulnia a Startlapnak?

2007. April 6. g.imre

Szakmai körökben időnként felmerül az, hogy Startlapnak jobban kellene követnie a technológia fejlődést. Magam is olvastam ilyen blogbejegyzést. Szoktuk őket figyelni :-) sok hasznos tippet adnak.

Ez mindig nehéz kérdés. Egyfelől ugyanis a Startlapot sokan, nagyon sokan azért szeretik amilyen, amit alátámaszt a látogatottsági mutatók napjaikban is tartó dinamikusan növekedése is. Rengeteg vizsgálatot végeztünk, amiből az látható, hogy a felhasználók ellenállók bizonyos változtatásokkal szemben, ellenzik azokat. A Startlapot napi szinten 1 millió unique user (egyéni látogató) használja (szűk felhasználói kör), és havi szinten ez a szám 2,5 millió (tág felhasználói kör). Másfelől ugyanakkor a trendeket mégiscsak követni kell, és óvatos lépésekkel, a felhasználókkal letesztelve, de fejlődni kell. Elárulhatom: lesznek is változások hamarosan. Lehet, hogy lesznek, akik keveselni fogják, de igyekszünk egyensúlyozni. Higgyétek el, a felhasználók konzervatívok. Teljesen új koncepcióhoz már új termék kell. Ami pedig a web 2.0-át illeti. Sokan elfelejtik, hogy a Startlap volt az első olyan komolyabb szolgáltatás, amely már akkor alkalmazta a web 2.0-ás filozófiát, amikor még nem volt ez annyira divatos, sőt ez kifejezés akkoriban még meg sem jelent a szóhasználatban. A Lap.hu oldalakat – van belőlük bőségesen, ma már körülbelül 5 ezer ilyen oldal van – önkéntes civilek állítják össze (user generated content) és a Lap.hu tagoknak fejlesztett belső rendszer AJAX technológiát is alkalmaz. Amúgy tesztelgettünk, kísérletezgettünk is bizonyos dolgokon, amelyek egy része már be is épült a Startlapba – legutóbb épp idén év elején volt egy nagyobb ráncfelvarrás a Startlapon, tartalma lényegesen változott…. Aztán ott van a klón.hu, azon is kísérletezgettünk… De ahogy említettem, természetesen lesznek további változások magán a Startlapon is.

Kategória: Általános, Startlap, Szolgáltatás  |  2 hozzászólás

2 hozzászólás érkezett

  1. gal.kristof írta: -

    Csak egy érzés: olyan magyarázkodás íze van ennek a bejegyzésnek… a reklamálóknak viszont egy úgysem fok megnyugvást okozni. :)

    Lehet valami nyilvánosat tudni a klón.hu sikeréről/sikertelenségéről? Én személy szerint mondhatni “power user”-nek tartom magam, de nem igazán tudtam róla, hogy létezik egyáltalán ilyen.

    (A regisztrációhoz kötött kommentelésnek mi az oka? Finoman szólva is körülményes így a dolog, főleg, hogy még moderálva is van. Így csak felesleges macerának érzem.)

  2. sz.krisztian írta: -

    A kommentelésekről: csak olyan bejegyzéseknél lehetséges, ahol relevánsnak tartjuk. A regisztrációt és a moderálást a szakmaiság megtartása és a spam-védelem miatt érezzük fontosnak.

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.