Magas rangú finn állami kitüntetés Szabó Györgynek

2009. December 12. Webmaster

Szabó Györgyöt, a Sanoma Budapest vezérigazgatóját a Finn Oroszlánrend Első osztályú Lovagkeresztjével tüntették ki. Az elmúlt húsz évben Szabó György az egyetlen magyar üzletember, akinek Finnország ezt a magas kitüntetést adományozta.

Szabó GyörgyA Sanoma Budapest vezérigazgatója részére a Finn Köztársaság elnöke, Tarja Halonen a Finn Oroszlánrend Első osztályú Lovagkeresztjét adományozta, a finn-magyar gazdasági kapcsolatok elősegítése valamint Finnország magyarországi népszerűsítése terén végzett munkájáért.

Szabó György (képünkön) kiadói karrierje 1992-ben indult. A Sanoma vezérigazgatói posztját 1999-ben foglalta el, majd 2005-ben a Sanoma Magazines International (SMI) közép-kelet-európai vezérigazgatójának választották, és bekerült az SMI igazgatótanácsába is. Szabó György irányítása alatt a Sanoma Budapest Magyarország vezető médiatársaságaként a legerősebb magazinkiadó és vezető internetes tartalomszolgáltató lett. Tevékenységi körét a Story TV révén kábeltelevíziózásra is kiterjesztette.

A 2000 és 2005 között a Magyar Lapkiadók Egyesületének elnökeként tevékenykedő üzletember a Budapest 2020 Olimpiai Mozgalom elnökségének aktív tagja, a magyar kiadói szakma gazdasági körökben jelentős presztízsnek örvendő vezető személyisége.

“Egyéni munkásságán, valamint a Sanoma Budapest termékein és kiadványain keresztül Szabó György jelentős részben hozzájárult ahhoz, hogy a magyar közvéleményben valós és pozitív kép alakuljon ki Finnországról. Finn vállalatvezetőkkel együttműködve segítette azok magyarországi tevékenységét, és nagyban hozzájárult az átlátható, humánus, hatékony üzleti kultúra és társasági felelősségvállalás kialakításához Magyarországon, olyan értékeket képviselve, amelyeket a finn állam nagyra becsül” – mondta Jari Vilén, Finnország magyarországi nagykövete. A magas rangú állami kitüntetést Szabó György részére Jari Vilén adta át, a finn nagykövetség épületében 2009. december 3-án megrendezett ünnepség keretében.

A nagykövet hozzátette, hogy az elmúlt húsz évben Szabó György az egyetlen magyar üzletember, akinek Finnország ezt a magas kitüntetést adományozta. A finn Oroszlánrendet 1942. szeptember 11-én alapították a kiemelkedő civil vagy katonai eredmények elismerésére.

Kategória: Általános  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.