Digitális ötletek a Sanoma Szakmai Díj nyertesei között

2012. June 19. Webmaster

A napokban vehették át a nyertesek a Sanoma Szakmai Díjat, mellyel vállalatunk a kreatív médiamegoldásokat ismeri el. A legjobb pályamunkák között 2 digitális projektet is találhatunk.

A Sanoma Media Budapest tavaly alapította a Sanoma Szakmai Díjat annak érdekében, hogy díjazza a kiadón belül, a különböző médiatípusokban megjelent innovatív megvalósításokat, eredeti témafeldolgozásoka. A szakmai zsűri a magazin, az online és a mobilmédia területről egyaránt érkező, vagyis műfajilag eltérő megoldások között az alapján döntött, az adott pályázat mennyire kreatív megvalósítást hozott a saját médiatípusában.

A zsűri tagjai: Balázs-Piri Krisztina, a Sanoma Media Budapest Médiaakadémia igazgatója, Winkler Nóra kulturális újságíró, Somlói Zsolt, a Mindshare ügyvezetője és Fabricius Gábor Republic Group kreatív ügynökségi csoport innovációs vezetője, Lipták Tímea, a Sanoma Media Budapest portfólió igazgatója.

A beérkezett pályamunkákról videó is készült. Íme:


A 2012-es Sanoma Szakmai díjasok:

1. helyezett:

Esélyt betűből – Marie Claire Az Esélyt betűből az önkéntesség évének lezárásához méltó kezdeményezés volt.

A szerkesztőség 2011 szeptemberétől három hónapon át három alkalommal látogatott el az ország egyik leghátrányosabb térségében lévő „második esély” gimnáziumba, a sajókazai Dr. Ámbédkar Iskolába, hogy a tanulókkal közösen újságot készítsen. A magazin a Neked Való címet kapta, és 2011 decemberében jelent meg összesen 50 példányban, kereskedelmi forgalomba nem került.

A Neked Való magazint teljes mértékben a sajókazai tanulók írták, fotózták, szerkesztették és találták ki, a szerkesztőség szerepe a technikai háttér biztosításán és a tördelésen kívül az volt, hogy szakmai jó tanácsokkal segítette a résztvevők munkáját. Így alkottak együtt, maradandót.  A közös munkát feldolgozó Marie Claire-cikk (Esélyt betűből) fotóinak jelentős részét is a sajókazai tanulók készítették.

2. helyezett:

Ajánlás, referenciakérés Profession.hu önéletrajzhoz – Profession.hu

Ennek az egyedi fejlesztésnek a célja az volt, hogy a munkaadó jobban megismerhesse a Profession.hu önéletrajz adatbázisába regisztrált munkavállalót, azaz olyan referencia leírásokhoz jusson, amelynek a beszerzése más esetben különösen nehéz lenne.   A munkavállaló a feltöltött önéletrajzához ajánlásokat kérhet a közösségi oldalakon szereplő kollegáitól (Facebook, LinkedIn) a Profession.hu CVDB szolgáltatásán keresztül. A munkaadó pedig egyértelműen azonosíthatja, hogy kik azok a   felhasználók, akik rendelkeznek referenciákkal, és ezeket az önéletrajz végoldalán bármikor elolvashatják.

3. helyezett:

TV24 HD – iPad alkalmazás – MobilMédia üzletág   A TV24 HD az első közösségi tévéműsor alkalmazás iPad-készülékekre.

Azon túl, hogy az iPhone- és Android-verzió népszerű tartalmait is kínálja, sokkal többet tud: a tévénézést társas élménnyé teszi, integrálja a közösségi oldalakat. A felhasználók Facebook és/vagy Twitter-fiókjukkal belépve az alkalmazásból véleményezhetik a műsorokat, követhetik a közösségi oldalakon létrejött korábbi említéseket is.

Gratulálunk a nyertes csapatoknak!

Kategória: Általános, mobil, Profession.hu  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.