Ahogy mi látjuk: merre tart a hazai internetes piac?

2008. July 23. sz.krisztian

Az idén a tartalomszolgáltatók körében elsőbbséget élveznek a nagy sportesemények, így valamennyi jelentősebb szereplő kiemelten foglalkozott a labdarúgó Európa-bajnoksággal, és várhatóan így lesz ez az olimpia esetében is. A FigyelőNetnél például különleges melléklettel készültünk a nyár eleji foci EB-re, és néhány napja az olimpiai oldalunkat is elindítottuk, ahol szinte mindent megtalálhatnak a sportrajongók a korábbi ötkarikás játékoktól kezdve az augusztus 8-án kezdődő pekingi csapatok összetételén át természetesen az eredményekig. Mivel az időeltolódás miatt a Kínában zajló eseményeket élőben csak éjszaka lehet követni, azoknak, akik ezt nem tehetik meg, az internet lehet az első számú információs platform.

Egy másik megfigyelhető trend az is, hogy a tartalomszolgáltatók nyitnak a nők felé. A hölgyek fokozott internetes aktivitását a Sanománál már korábban felismertük – többek között a Nők Lapja Cafe hangsúlyosabb szerepet kapott és érdekes kutatási adatokat is tartalmazó oldalt indítottunk az internetező nőkről -, de tapasztalataim szerint a kezdeti gyengébb próbálkozások után a vetélytársak is egyre igényesebb tartalmat kínálnak hölgyek számára.

Fontos jelenség még, hogy egyre nagyobb szerep jut a bulvártartalmaknak. A már meglévő portálokon igyekeznek egyre több ilyen jellegű hírt közölni, illetve új, erre a témára kihegyezett oldalakat hoznak létre. Lásd például StoryOnline

Ti hogy látjátok, melyek a legfőbb trendek a hazai interneten? Bátran kommentáljátok a bejegyzésünket!

Kategória: Általános, FN24, Nők Lapja Cafe, online média  |  2 hozzászólás

2 hozzászólás érkezett

 1. csehb írta: -

  1. ha akartok postot, akkor ne kelljen szerintem WordPress-be regisztrálni :)

  2. a net szegmentálódik, ez trend, de pont emiatt… nem az FN-en akarnék olimpiáról olvasni, hanem egy sporttal foglalkozó honlapon, nem?

 2. sz.krisztian írta: -

  A felvetés egy érdekes üzleti döntésre mutat rá: hol van az a pont, amikor már érdemes adott témára vertikálist indítani. A sportos példából kiindulva akár műfajonként vagy sportáganként is elképzelhető külön vertikális, amennyiben megfelelő nagyságú piacot szolgál ki.

  A FigyelőNetnél a portálba épített nagyméretű rovatként valósítottuk meg az EB és az Olimpia site-ot, de az Index külön site-ként valósította meg mindezt – érdemes hozzátenni azért, hogy a Sportgéza erőteljesen az Indexre épít.

  Nagyon várom az internet-penetráció további térnyerését, hogy minél könnyebb üzleti döntés lehessen egy-egy vertikális indítása.

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.