A Sanoma Szupernóva-díj győztesei

2008. March 4. g.imre

Átadtuk a Sanoma Szupernóva-díjat a Web 2.0 Symposiumon. Az összesen egymillió forint értékű díjban a legtehetségesebb feltörekvő online vállalkozások vagy internetes fejlesztéseket készítő magánszemélyek részesülhettek. A pályázatok elbírálási szempontjai között szerepelt az eredeti ötlet, a dinamikus növekedés, és az életképes kereskedelmi modell felvázolása. A zsűri emellett vizsgálta a tartalom, a megjelenítés és a műszaki kivitelezés minőségét is. A kezdeményezés célja az volt, hogy felkaroljunk tehetséges fiatalok által készített honlapokat, amelyek jó ötletre épülő, működőképes üzleti modellt rejtenek magukban.

A nyertesek: a szakmai zsűri a félmillió forinttal járó első díjat a www.kreditvadasz.hu weboldalnak ítélte oda. A kreditvadász felsőoktatási közösségi oldal, amelyen regisztrálva a hallgatók egymást segíthetik információkkal, jegyzetek feltöltésével, tapasztalataik megosztásával.

A második helyezést és az azzal járó 300 000 forintot a www.mindenki.hu nyerte. Ez szintén közösségi oldal, amely pszichológiai-önismereti kérdésekre adott válaszok alapján hasonlósági térképet készít a felhasználókról, így mindenki megismerkedhet a hozzá leginkább hasonló emberekkel.

A harmadik díjazott a www.uzletihalo.hu honlap lett, amelynek célja, hogy a cégvezetők, vállalkozók, menedzserek hatékonyan tudják kihasználni kapcsolati tőkéjüket az internet segítségével. A honlaphoz hasonló megoldások már sikeresen működnek külföldön, a zsűri elsősorban a hazai adaptáció minőségét tartotta figyelemreméltónak a díjazáskor.

A megmérettetésre összesen 30 honlapot neveztek be. Úgy gondoljuk, ez igen jó eredmény, hiszen körülbelül megegyezik azzal a számmal, ahány új honlap marad életképes akár egy évnyi működés után is.

Sanoma Szupernóva-díj plasztikaA három győztes a pénzjutalom mellett átvehette a Darabos Anita által készített, a nagy energiával és fénnyel fellobbanó, magára nagy figyelmet vonó, szupernóvát szimbolizáló kisplasztikát (lásd a képen), valamint a Sanoma vendégeként vehetett részt a Web 2.0 Symposiumon.

A díjakat a következő, neves szakemberekből álló zsűri ítélte oda:

  • Dobó Mátyás, Doransky.hu blog
  • Kaszás Miklós, Dream Interactive
  • Miskolczy Csaba, Blogter
  • Novák Péter, Kirowski
  • Soós Gergely, Neo Interactive
  • Szigeti Péter, Kreatív
  • Záprel Zsolt, McCann Erickson
  • Szabados Balázs, FigyelőNet (Sanoma)

A díjról további információ a http://www.szupernovadij.com/ oldalon található.

Kategória: Általános, rendezvény, Sanoma Szupernóva-Díj  |  Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá Te is!

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderátor ellenőrzi, amely eltarthat egy ideig. Kérjük ne küldd újra a hozzászólásodat.